The news is by your side.

De ce clipim atat de des?

0

Clipitul este un proces pe care îl execută pleoapele noastre în mod automat. Oamenii clipesc în medie de circa 20-25 de ori pe minut, ceea ce semnifică că aproximativ 15% din perioada în care suntem trezi de fapt stăm cu ochii închiși. Dar de ce clipim?

În trecut, s-a crezut că procesul de clipire ajută doar la lubrifierea globului ocular și îl apără de impurități. Ultimele studii efectuate de oamenii de știință demonstrează că clipitul este un proces mai amplu și mai important decât se credea în trecut.De ce clipim atât de des?” este numele unei lucrări de referință elaborată de un grup de cercetători din cadrul Universității Naționale de Științe din Japonia, care concluzionează că prin clipit omul își adună gândurile și astfel reușește să-și mențină concentrația.

clipitul De ce clipim atat de des?

Acest rezultat a fost extras din ultimele cercetări care susțin că momentul clipitului nu este ales aleator de organism, ci este ales cu o precizie incredibilă. De exemplu, pentru cineva care citește, clipitul intervine fie între cuvinte sau când propoziția se încheie, iar pentru cineva care ascultă atunci când intervin pauzele de vorbire. Acest experiment a fost efectuat de cercetătorii niponi, care au pus mai mulți voluntari să citească simultan aceleași cuvinte, apoi să privească același film și apoi să asculte aceleași cuvinte. Momentul clipitului era asemănător pentru toți cei din grupul de voluntari.

Astfel, clipitul poate fi considerat ca un act provenit din subconștient și este asemănător cu un punct de odihnă ales de organism în diferitele momente ale unei acțiuni la care este supus.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și