Descopera

De ce carnea rosie nu este benefica pentru sanatatea ta?

Carnea roşie este este un aliment nu tocmai indicat pentru cei care doresc să-şi menţină o sănătate de fier. Dacă până în prezent au existat fel de fel de teorii nu tocmai verificate despre carnea roşie, mai mulţi oameni de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard au iniţiat un studiu de lungă durată asupra efectelor pe care le produce consumul de carne  de porc şi miel.

Studiul s-a întins pe o perioadă de doi ani şi mai mulţi subiecţi au fost hrăniţi cu carne roşie. Rezultatele au fost uimitoare pentru că cei care au consumat carne roşie în cei doi ani de studiu înregistrează mult mai multe şanse de a muri subit faţă de ceilalţi.

Conform cercetărilor, consumul de carne roşie este responsabil cu producerea diverselor afecţiuni ale inimii. Grăsimile saturate şi nivelul ridicat de colesterol joacă un rol fatal în dezvoltarea bolilor cardiace. Un anumit tip de fier, hem fier, care este prezent în cantităţi mari în carnea roşie este responsabil pentru atacurile de cord. Consumul de carne de porc, miel sau vită poate provoca moartea subită.

De asemenea, carnea prelucrată are un conţinut ridicat de sodiu, care măreşte tensiunea arterială şi bineînţeles că provoacă diverse boli ale inimii.

Un alt motiv pentru care specialiştii recomandă încetarea consumului de carne roşie este faptul că aceasta provoacă cancer de colon. Fierul hem se absoarbe foarte uşor de organismul uman în comparaţie cu alte tipuri de fier, fapt pentru care procesele de oxidare se produc foarte rapid. Aceste reacţii distrug celulele din organism, iar diversele afecţiuni încep să pună viaţa în pericol.

carne rosie - De ce carnea rosie nu este benefica pentru sanatatea ta?

Acestea sunt principalele aspecte negative pe care le-au descoperit cercetătorii privind consumul de carne roşie. Aceasta trebuie scoasă din dieta zilnică şi astfel problemele de sănătate pot fi evitate.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top