The news is by your side.

„Dacii, noi dezvaluiri”: Un documentar care modifica istoria!

0

Câți dintre români știu oare că dacii liberi i-au atacat, după anul 106, pe romanii din provincia cucerită și că au obținut și victorii asupra lor? Că retragerea romanilor din Dacia a fost făcută ca urmare a presiunilor dacilor liberi? Că aceștia au atacat Imperiul Roman, la sud de Dunăre, și după retragerea aureliană din anul 271? Câți știu că în secolul III după Christos, dacii liberi au reușit, pentru o scurtă perioadă, să unifice zona sudică, din Balcani, a Daciei lui Burebista?

Poporul român este moștenitorul genetic al dacilor şi nu al romanilor, aşa cum am ost învăţaţi la şcoală. Romanii de astăzi poartă cu mândrie genele unor oameni interesanți din toate punctele de vedere, ale unor viteji şi nu în ultimul rând al unor entități spirituale rar întâlnite. Acesta este purul adevăr, care din motive lesne de înţeles a fost ascuns de ochii şi de minţile noastre pentru zeci sau chiar sute de ani. Au deformat istoria, ne-au minţit şi ne-au impus să credem că noi, romanii, ne tragem din legiunile de pungași şi criminali cu care romanii au cucerit o părticică din Dacia. Adevărul a ieşit la iveală şi acum avem ocazia să urmărim partea a doua din documentarul “Dacii – Noi dezvăluiri” care atestă cele menționate mai sus.

Realizat prin contribuția mai multor personalități, inclusiv doi istorici, documentarul pe care îl oferim astăzi spre vizionare, completează într-o manieră mai riguroasă, mai științifică filmul “Dacii – Adevăruri tulburătoare”, demolând teoria falsă a romanizării Daciei.

sursa www.adevaruldespredaci.ro

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și