Descopera

DA VINCI ȘI CEI DOI PRUNCI IISUS

Ca orice geniu, da Vinci a avut demonii săi. Personalitatea lui da Vinci comportă mister, contradicții, ezoterism. Da Vinci are o schiță în care o înfățișează pe Sfânta Fecioară cu doi prunci.

O explicație ar fi faptul că cele două evanghelii care descriu copilăria lui Iisus, cea după Luca și Matei, îi prezintă copilăria în mod diferit.

Genealogia, locul nașterii, vizita păstorilor și a magilor, toate sunt diferite. Care este reală și care este falsă? Este posibil ca ambele evanghelii să fie false?

Sunt niște simple întrebări la ca biserica nu a răspuns și probabil că nu va face lumină în acest caz. Mai mult, trece cu vederea aceste diferențe majore ca și cum acestea nu ar exista.

Dacă scripturile sunt de inspirație divină, de ce ele prezintă viața a doi copii diferiți. Au existat doi Iisus?
În textul Pistis Sophia, contemporan cu cărțile canonice din Noul Testament, există o relatare ciudată privind acești doi copii.

Maria vede la un moment dat un băiat care arăta exact ca fiul ei și, firește crede că este fiul său. Maria rămâne uimită atunci când copilul îi cere să-l vadă pe Iisus.

loading...

Temându-se că are în fața sa un demon, Maria leagă copilul de un pat și pleacă pe un câmp, unde îi găsește pe Iosif și Iisus punând araci pentru vie.

Când cei trei se întorc acasă, cei doi copii se îmbrățișează și se privesc uimiți unul pe altul.

Tradiția celor doi prunci Iisus a fost păstrată în societățile secrete și este reprezentată pe portalul nordic al catedralei din Chartes, pe mozaicul bisericii San Miniato de lângă Florența și în picturile lui Rafael, Veronese, Leonardo da Vinci.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. tirca valentin

    9 noiembrie 2017 at 20:05

    au fost 2 frati gemeni . toma zis necredinciosul a fost unul si ioshua-isus celalt

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top