Take a fresh look at your lifestyle.

Cuvintele „Allah” și „Ali” descoperite pe costumele vikingilor. Au fost aceștia musulmani?

1

O descoperire fascinantă a fost realizată de arheologi în Suedia, când cuvintele „Allah” și „Ali” au fost descoperite pe costumele vikingilor Descoperirea este una senzațională și ridică numeroase semne de întrebare cu privire la legătura vikingilor cu religia musulmană.

Arheologul Annika Larsson de la Universitatea Uppsala, Suedia, este autorul acestei descoperiri senzaționale. Arheologul susține că a studiat mai multe costume tradiționale ale vikingilor, care au fost descoperite în morminte din secolele al-IX-lea și al-X-lea.

Acestea conțineau mai multe simboluri misterioase, care nu mai fuseseră văzute până în prezent. Atunci a fost momentul în care Larsson a realizat că această broderie este una de excepție și simbolurile sunt de fapt litere arabe.

Aceste litere sunt brodate pe materiale aduse din Asia Centrală, Persia și China. Dimensiunea literelor este extrem de mică, de circa 1,5 centimetri și acesta ar fi motivul principal pentru care sunt extrem de greu de observat.

N-am putut să le înțeleg și apoi mi-am amintit am văzut modele similare: în Spania, pe textilele maurice. Pe aceste costume erau la fel două cuvinte, simboluri, care continuau să se repete.

Loading...

Unul dintre acestea a fost identificat cu ajutorul unui coleg iranian. A fost numele „Ali” – al patrulea calif al islamului. Dar ce reprezenta simbolul de lângă Ali era mai greu de descifrat. Pentru a debloca puzzle-ul, am lărgit simbolurile și le-am examinat din toate unghiurile, inclusiv din spate. Așa am descoperit că al doilea cuvânt inscripționat este cuvântul Allah”, a declarat Larsson pentru BBC.

Arheologul suedez a descoperit inscripțiile pe cel puțin 10 costume dintre cele analizate. Pornind de la această descoperire întrebarea logică este dacă vikingii, care au purtat aceste costume, erau musulmani sau nu? Bineînțeles că este extrem de greu de răspuns la această întrebare dar, conform opiniilor specialiștilor este posibil ca materialele să fi fost aduse din Asia deja inscripționate cu cuvintele „Allah” și „Ali” și vikingii nici să nu aibă habar ce fel de haine poartă.

„Allah” și „Ali”

Un alt fapt interesant este că tradiția de înmormântare a vikingilor a fost influențată de cultura musulmană, în sensul în care vikingii au ajuns să creadă că imediat după moarte, sufletul, dacă a avut o viață corectă pe Terra, va ajunge într-un paradis înfloritor.

loading...