CUTREMURELE, ARMA SECRETĂ A OMENIRII

Cutremurele sunt imprevizibile și devastatoare. Cutremurele și tsunami sunt cele mai violente fenomene naturale. Un monstru teluric, așa a fost numit cutremurul din Chile, din 1960, care a avut magnitudinea de 9,5. Efectele devastatoare au fost resimțite în tot Pacificul.

Cutremurul din Chile este considerat cel mai mare cutremur din lume. Peste cinci mii de morți, peste două milioane de persoane care au rămas fără locuințe. Între 21 și 22 mai 1960, s-au produs trei cutremure. Primele două au avut magnitudinea de 7, iar al treilea de 9,5. Cauza producerii cutremurelor a fost ruptura unei falii, care timp de 385 de ani a fost blocată în interiorul Pământului. Din cauza greutății care era deasupra faliei, aceasta s-a rupt și a produs deplasarea compartimentelor laterale cu 80 de metri.

Cutremurul a produs valuri de 20 metri înălțime, care au ajuns până în Japonia. În urma cutremurului, coasta chiliană s-a modificat ca formă. În ultimele zile, mai multe cutremure s-au produs în lume. Vineri, un cutremur de 5,9 s-a produs în Noua Zeelandă. Cutremurul a avut o profunzime de 55 de kilometri.
Tot vineri, un alt cutremur de 5,5 s-a produs în nordul Californiei, profunzime 8 kilometri.
Seismologii susțin că în ultimele zile s-au produs foarte multe seisme în lume, de magnitudine mare și foarte mare.

Pot fi cutremurele provocate de oameni?

În anul 2007, ziaristul canadian Benjamin Fulford a luat un interviu, fostului ministru de finanțe al Japoniei. Întrebat de ce Japonia a cedat controlul financiar unor oligarhi europeni și americani, fostul ministru a spus că Japonia a fost amenințată cu o mașină de produs cutremure. Două zile mai târziu, în orașul Nigata, unde se găsește una dintre cele mai mari centrale nucleare din Japonia, are loc un seism cu magnitudine de 6,8. Japonezii l-au acuzat pe ziaristul canadian, pentru întrebarea incomodă și carea dus la producerea acestui cutremur.

Loading...

Ministrul japonez se referea la tehnologia Haarp, care produce cutremure prin trimiterea unor microunde în stratosferă de o putere de miliarde de wați. Să ne amintim faptul că Nikola Tesla este suspectat de producerea unui mare cutremur în New York, în urma folosirii într-un experiment a unui generator care folosea energia electromagnetică de mare putere. Semnul care precede un cutremur este culoarea cerului, susțin seismologii chinezi. Cerul capătă o culoare roșie-violet, stranie.

Seismologii chinezi au reușit să avertizeze și să evacueze populația dintr-un oraș, evitând un dezastru, luând în considerare aceste semne care preced cutremurul. Seismologii americani calculează posibilitatea producerii unui cutremur, plecând de la ciclicitate. Ei consideră că într-o zonă sensibilă, predispusă producerii unor cutremure, cel puțin o dată la 40 de ani, se produce un cutremur cu magnitudine mare.
Zonele sensibile în SUA, în care probabilitatea de a se produce un cutremur în viitorul apropiat, sunt Los Angeles, California și San Francisco.

cutremur

Falia San Andreas este de zece luni în gestație, susțin seismologii americani, iar pericolul producerii unui cutremur este mare. Un cutremur cu magnitudine mai mare de 7,5 în această zonă, poate produce distrugerea a peste 60% din orașele situate în apropierea faliei. Ultimul mare cutremur a fost în California, în 1994 și a avut magnitudinea de 6,7.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și