Cutremur devastator în Italia. 38 de morti si zeci de persoane prinse sub daramaturi

Un cutremur de magnitudine 6,2 s-a produs miercuri dimineata in centrul Italiei, langa Perugia, transmite Reuters, lasand in urma orase in ruina si fara electricitatesi zeci de morti.

In cele trei ore de dupa producerea cutremurului au avut loc 17 replici, cea mai puternica avand magnitudinea 5,5, a anuntat biroul seismic italian. Acesta a evaluat magnitudinea initiala a cutremurului la 6. Biroul prim-ministrului Matteo Renzi a anuntat ca echipe de salvare sunt trimise in zonele cele mai afectate.

Cel mai afectate orase par sa fie Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto, a declarat purtatorul de cuvant al pompierilor, Luca Cari.

El a precizat ca elicopterele urmau sa fie trimise la venirea zorilor in zonele afectate de seism pentru a evalua pagubele.

Cutremurul a provocat pagube in orase din trei regiuni – Umbria, Lazio si Marche. Primarul orasului Accumoli a spus ca sase cladiri au fost daramate de cutremur.

Loading...

„Patru persoane au fost prinse sub daramaturi, nu dau niciun semn de viata. Doi parinti si doi copii„, a declarat pentru RAI primarul Stefano Petrucci.

Cutremurul a avut mai multe replici, toate puternice, a anuntat Departamentul de Protectie Civila din Italia.

cutremur italia

Seismele au afectat mai multe localitati din apropierea epicentului localizat la Perugia: Accumoli, Pescara del Tronto – unde doi oameni au murit, Amatrice – oras in care s-au inregistrat pagube materiale importante.

Sursa: Stirileprotv.roloading...
S-ar putea să-ți mai placă și