Cutremur de 5,3 grade în Vrancea! Seismul s-a resimțit și în București

În dimineața zilei de 28 decembrie 2016, un cutremur puternic a lovit România. Seismul s-a resimțit în mai multe zone ale țării noastre și conform primelor estimări a avut o magnitudine moderată.

La ora locală 01:20, un cutremur cu o magnitudine estimată de 5,3-5,5 grade pe scara Richeter, conform primelor estimări, s-a produs în Vrancea. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 100 de kilometri.

Cutremurul s-a resimțit în mai multe zone, dar cu toate acestea nu s-au înregistrat pagube materiale.

Acesta este al treilea cutremur importantă care a avut loc în cursul anului 2016, după ce două cutremure de peste 5 grade pe scara Richter au scuturat bine Partea de Est a României.

În urmă cu două luni o reacţie a stârnit suficiente dezbateri care ar trebui luate în seama atât de autorităţi cât şi de oamenii de rând.

Este vorba de fostul director al INFP, Gheorghe Marmureanu, care atrage atenţia că seismele din Vrancea vor creşte în intensitate şi există un pericol iminent ca să avem un cutremur de magnitudine mai mare.

Loading...

Cutremur

Așadar, în perioada următoare este posibil ca mai multe cutremure de acest gen să se producă, pentru ca în cele din urmă cutremurul cel mare să lovească România.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și