Take a fresh look at your lifestyle.

Cutremur de 4,5 pe scara Richter, în Vrancea! Iată ce a declarat Gheorghe Mărmureanu

0

Seismul a avut loc miercuri seară în jurul orei 20.15. Potrivit INFP este vorba un cutremur cu magnitudinea 4,5 pe scara Richter (revizuită de la 5, cum fusese anunţat iniţial de INFP).

Seismul s-a resimţit la Bucureşti. La nivel național nu au fost semnalate urgenţe la numărul 112. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grade Mercalli.

 

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 144,738 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 kilometri), Târgu Secuiesc (27 kilometri), Nehoiu (35 kilometri), Sfîntu Gheorghe (52 kilometri).

Până acum cel mai puternic seism din 2018, cu magnitudinea de 4,6 pe Richter, era cel produs în data de 14 martie în judeţul Vrancea, la o adâncime de 139 kilometri.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti, scrie Stirileprotv.ro.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Prima reacţie a lui Gheorghe Mărmureanu după CUTREMUR

Vrancea s-a cutremurat în urmă cu câteva minute. Un cutremur de 5 grade a zgâlţâit România. Specialistul Gheorghe Mărmureanu a reaţcionat imediat după producerea acestui seism.

Loading...

cutremure

„E un cutremur absolut normal, unul obişnuit. Posibilitatea de pagube materiale este absolut zero. E foarte adânc, nu se pune problema. Chiar nu putem spune că ar putea fi unul mai mare după aceea”, a spus Mărmureanu în direct la România TV.

loading...