Cutremur? Alina Albert:”Vestea proastă e că da, vom avea un seism mare.”

De-a lungul timpului, au existat numeroși clarvăzători, care au spus că România are un destin tragic și că un cutremur distrugător se va produce în Vrancea.

Alina Albert, parapsiholog, a fost invitată în emisiunea de televiziune, ”Voi cu Voicu”, moderată de Mirela Voicu. Albert este un parapsiholog român, care a primit puterile de clarviziune în urma morții clinice pe care a experimentat-o la vârsta de 24 de ani. De atunci, susține parapsihologul, poată să vadă, sub forma de flash-uri, ceea ce se va petrece în viitor.

Pe parcursul emisiunii Albert a făcut o serie de previziuni despre karma negativă a României și cutremurul major, care se va produce în Vrancea.

Motivele de panică nu sunt foarte mari pentru că parapsihologul susține că această previziune este una pe termen lung, iar cutremurul în cauză nu va produce foarte multe victime, dar pagubele vor fi extrem de mari. Acest cutremur se va produce ziua și din acest motiv nu vor muri foarte mulți oameni.

Previziunile mele sunt pe termen foarte lung. Vestea proastă e că da, vom avea un cutremur foarte mare. Mai puțini morți, dar pagube foarte mari. Nu știu cum va fi față de cel din 1977, dar va fi major. Din ce simt eu, nu va fi noaptea, cumva n-a fost un dezastru atât de mare” a spus Alina Albert.

Cutremurul se va produce toamna sau primăvara pentru că Albert ”nu vede frunze în copaci”. În acest fel, cutremurul major se va produce în urma unor cutremure mai mici.

Loading...

Din acest motiv, parapsihologul crede că România are un destin tragic și că acest destin este împărțit de toți locuitorii acestei țări. Suntem legați între noi, precum niște celule. Destinul unei țări nu poate fi separat de destinul locuitorilor ei. Chiar dacă fiecare om are destinul său propriu, România își are destinul său, care ne conferă destinul colectiv.

Istoria cutremurelor din Vrancea

Specialiștii susțin că cele mai mari cutremure din Vrancea se produc după o anumită ciclicitate. Aceasta ciclicitate este de 36-37 de ani sau 102-103 ani. Conform datelor colectate de-a lungul timpului, cele mai devastatoare cutremure din Vrancea s-au produs după cum urmează:

Cutremurul din 31 mai/11 iunie 1738 – 7,5 grade de scara Richter

Cutremurul din 26 martie/6 aprilie 1790 – 7 grade pe scara Richter

Cutremurul din 14/26 octombrie 1802  – 7,6-7,7 grade pe scara Richter

Cutremurul din 14/26 noiembrie 1829 – 6,9-7,0 grade  pe scara Richter

Cutremurul din 11/23 ianuarie 1838 – 7,2 grade pe scara Richter

Cutremurul din 31 august 1894 –  6,9 grade pe scara Richter

Cutremurul din 6 octombrie 1908 – 6,8-6,9 grade pe scara Richter

Cutremurul din 25 mai 1912 – 6,4 grade pe scara Richter

Cutremurul din 10 noiembrie 1940 –  7,4 grade pe scara Richter

Cutremurul din 4 martie 1977 – 7,2 grade pe scara Richter

Cutremurul din 31 august 1986 – 6,9-7,0 pe scara Richter

Așadar, nu este nevoie de clarviziune pentru a realiza că Vrancea oferă la o perioadă de timp nedeterminată un cutremur major. Singurul aspect important este că această perioadă de timp poate să difere de la câțiva ani și până la 52 de ani, ca în cazul cutremurelor dintre anii 1738 și 1790.

Semnele prevestitoare ale unui cutremur

Literatura de specialitate sugerează că înainte de producerea unui mare cutremur există numeroase semne prevestitoare. Iată care sunt acestea:

1.Comportamentul ciudat al animalelor

În ultimii ani, s-au realizat mai multe studii pe comportamentul animalelor înainte de un cutremur major. Acestea simt pericolul cu câteva zile înainte și își modifică dramatic comportamentul. Specialiștii susțin că dacă suntem atenți la comportamentul animalelor, putem anticipa producerea unui cutremur.

De exemplu, găinile nu vor mai face ouă cu câteva zile înainte de cutremur, câinii devin mai agresivi și pisicile sunt agitate. S-a mai scris și despre comportamentul șobolanilor, care cu câteva zile înainte de producerea unui cutremur își părăsesc habitatul.

2. Nori ciudați

De nenumărate ori de-a lungul timpului, înaintea producerii unui cutremur s-au văzut pe cer nori luminoși de ploaie. Prezența lor este inexplicabilă, dar specialiștii susțin că pot se văd înaintea unui cutremur major. De asemenea, au fost înregistrate și lumini inexplicabile pe cer, care pot semăna cu fulgerele, dar care nu produc niciun zgomot.

3.Nivelul apei din fântăni

În ziua de astăzi fântânile sunt extrem de rare și puțini sunt cei care pot interpreta acest semn. Cu câteva zile înaintea producerii unui cutremur, nivelul apei din fântână scade dramatic.

4. Creşterea paraziţilor electrici la recepţiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio

Acest semn este unul la îndemâna tuturor. De exemplu, înaintea cutremurului din 1977, a existat un bruiaj al emisiunii de televiziune transmise cu câteva zeci de minute înainte de marele cutremur.

Acestea sunt doar câteva dintre semnalele prevestitoare ale unui mare cutremur. Ciudat este faptul că nu întotdeauna se produc aceste semne.

În caz de cutremur?

Ce trebuie să facem în caz de cutremur? În primul rând să ne păstrăm calmul și să așteptăm să treacă unda de șoc. După cutremur, rețeaua de electricitate va fi căzută, gazele sau apa potabilă pot fi întrerupte și din acest motiv specialiștii ne sfătuiesc să avem provizie de apă pentru câteva zile și bineînțeles de mâncare.

Cum vă protejați în caz de cutremur într-o clădire?

 • Staţi pe loc. Nu fugiţi afară.
 • Intraţi sub o masă grea sau un birou sau orice alt obiect de mobilier de care vă puteţi ţine. Dacă sunteţi pe un hol ghemuiti-vă şi proptiţi-vă de un perete de interior.
 • Evitaţi uşile. Din cauza mişcărilor uşile se pot trânti şi pot să vă rănească
 • Protejaţi-vă fata şi capul
 • plecaţi de lângă ferestre, uşi de sticlă, oglinde, sobe, biblioteci, mobilier înalt
 • dacă sunteţi într-un scaun cu rotile blocaţi rotile şi acoperiţi-vă capul şi ceafă cu mâinile
 • nu folosiţi liftul. Dacă vă aflaţi într-un lift în timp ce începe un cutremur apăsaţi butonul de oprire şi apoi butonul celui mai apropiat etaj. Ieşiţi din lift cât de repede puteţi.

 

Părăsirea clădirii afectate trebuie făcută cu prudență. Specialiștii susțin că primele care vor cădea sunt scările, apoi pereții care nu sunt de rezistență. Dacă clădirea în care v-a prins cutremurul este afectată serios, atunci cel mai bine este să așteptați echipele de salvare și să nu vă aventurați s-o părăsiți. De partea cealaltă, fiecare mare cutremur este însoțit de replici mai mici, care pot afecta clădirea în cauză.

Kit-ul de prim ajutor

 • păstraţi câte un kit de prim-ajutor în casă şi în maşină.
 • medicamente: analgezice, antiseptice
 • notaţi pe o foaie de hârtie medicamentele necesare fiecărei persoane din familie şi pregătiţi provizii din aceste medicamente

Alte provizii necesare:

 • radio cu baterii AM/FM şi baterii de rezervă (înlocuiţi bateriile de rezervă la fiecare 12 luni)
 • lumânări
 • lanterne şi baterii de rezervă (1 lanterna / persoană). Păstraţi-le lângă pat, în maşină şi la locul de muncă (împreună cu baterii de rezervă).
 • ciocan, cuie, chibrite, sfoară, bandă adezivă, pix, marker, carneţel, briceag, fluier (3 fluierături scurte este semnalul pentru ajutor).

Cu toate acestea, nimeni nu poate spune cu exactitate momentul în care un cutremur major se va produce. Totul depinde de voința naturii și nimic mai mult!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și