Take a fresh look at your lifestyle.

Curiozitatile Evului Mediu

Evul Mediu este o perioadă marcată de cele mai macabre obiceiuri, în care tortura a devenit o modă, iar rugul era destinat celor care aveau curaj să contrazică Biserica. Pe lângă aceste fapte care erau la ordinea zilei, această perioadă ascunde și alte lucruri interesante pe care puțini le cunosc.

Tortura era tipică pentru Evul Mediu?

Până la mijlocul secolului al XII-lea nici pedepsele cu moartea și nici tortură nu erau practicare în Europa. Cei care încălcau legea erau amendați cu sume impresionant de mari de bani, iar cazurile mai complicate erau rezolvate după judecata divină. Pentru că judecată Bibilică nu era întotdeauna justă și nici infractorii nu se lăsau condamnați, în cele din urmă s-a ajuns la un interogatoriu insuportabil, care era dominat de tortură. Interesant este că atunci când cineva era torturat pentru a spune adevărul, urmele erau interzise și astfel tortură nu era ceea ce vedem noi astăzi în filmele de duzină.

Dreptul la prima noapte

Atunci când ne referim la Evul Mediu nu avem cum să nu ne gândim ladreptul la prima noapte” (ius primae noctis). Soția unui servitor al unei feude trebuia să-şi petreacă prima noapte cu proprietarul acestuia. Această idee rămâne totuși la nivelul unei legende, pentru că nu există nicio dovadă în acest sens. Chiar dacă prostituția era în floare în această perioadă, nu putem să acceptăm că în numele religiei adulterul era acceptat atât de ușor. De regulă, această legendă era invocată pentru a face atmosferă negativă împotriva nobilimii și nu există certitudini că ar fi fost o realitate.

evul mediu

Loading...

Henric şi Kunigunde erau pudici?

Asocierea imaginii împăratului Henric al II-lea cu cea a unui sfânt este o greșeală enormă a istoriei. Se spune despre el că era evlavios, dar a fost și pragmatic. A creat păreri false și și-a înspăimântat dușmanii și chiar apropiații atunci când a încheiat un pact cu popoarele slave păgâne împotriva regului creștin al Poloniei. Abia după șapte ani de la căsătorie Henric a anunțat că a renunțat la ideea de a mai avea moștenitori, iar soția sa, Kunigunde s-a distins în viață prin probele de virtute pe care le-a depășit cu bine.

Marco Polo a ajuns cu adevărat în China?

El a afirmat acest lucru, însă există diferite păreri la acest subiect. Se spune că Marco Polo a ajuns doar până la porțile orașului Karakorum (vechea curte a principelui mongol Kubilai Han). Era o informație la îndemâna tuturor, dar de aici și până în China mai era drum lung. Unii dintre istorici sunt de părere că Marco Polo a ajuns doar până la Constantinopol.

loading...

Comentariile sunt închise.