Take a fresh look at your lifestyle.

Curiozitatile celui de-al Doilea Razboi Mondial

0

Al Doilea Război Mondial a avut un impact dramatic asupra lumii, implicând foarte multe ţări care s-au luptat pentru că dreptatea şi adevărul să triumfe. Există foarte multe lucruri, mărunte la prima vedere, care nu sunt menţionate în cărţile de istorie din diferite motive.

Pe 3 iunie 1942 Japonia a invadat Attu şi Kiska, două insule ce aparţin de Alaska. Cele două insule fiind foarte mici dar şi având condiţii climatice aspre nu au prezentat interes pentru forţele armate ale SUA şi din această cauză nu s-a dus o bătălie pentru recuperarea lor.

Anumiţi soldaţi japonezi , mai fanatici din fire, s-au retras în junglă sau pe diferite insule şi au refuzat ani mulţi să se predea chiar dacă Japonia capitulase. O poveste impresionantă îl are protagonist pe Hiroo Onada, care s-a predat în anul 1974, la 29 de ani după ce Japonia capitulase.

Al Doilea Război Mondial, alte curiozități

Mai multe ţări din America Latină au contribuit la victoria aliaţilor, printre care şi Brazilia care a participat la o campanie de cucerire a Italiei. După încheierea campaniei forţele braziliene au înregistrat în bilanţ impresionant în capturarea prizonierilor:20,573 de prizonieri, dine care 2 generali, 892 ofiţeri şi 19,679 alte ranguri.Foarte mulţi oameni cred că doar cetăţenii germani serveau forţele naziste însă lucrurile nu stau chiar aşa. Germania a început programul de recrutare în toate ţările pe care le-a cucerit, Belgia, Danemarca, Estonia, Polonia şi multe altele.

Începând cu anul 1944 şi până în anul 1945, Japonia a lansat spre SUA aşa numitele baloane de foc. Forţele japoneze au trimis spre SUA, peste 9000 de baloane umflate cu hidrogen şi dar şi cu exploziv. Aceste baloane de foc nu au avut succesul scontat, doar 1000 ajungând pe teritoriul Statelor Unite şi doar unul singur a reuşit să omoare 5 oameni.

Loading...

Pe 7 decembrie 1941, Japonia a bombardat Pearl Harbor, SUA. Piloţii japonezi ale căror avioane sufereau daune aveau ordinul să aterizeze forţat pe insula Ni’ihau. Shigenori Nishikaichi a aterizat forţat, conform ordinelor, pe insula Ni’ihau. Locuitorii l-au primit ca pe un oaspete de seamă, tratându-l regeşte. Mai târziu când au aflat că Shigenori Nishikaichi este unul dintre piloţii ce a participat la masacrul de la Pearl Harbor l-au ucis cu sânge rece.

Al Doilea Război Mondial

Un meci ciudat de fotbal s-a desfăşurat în anul 1942 între două echipe, FC Start din URSS şi o altă echipă formată din soldaţii aviaţiei germane, Luftwaffe. Acest meci a fost arbitrat de către un arbitru german şi s-a încheiat cu victoria echipei nemţeşti. Acest meci a avut consecinţe dramatice pentru echipa Rusiei, care a fost arestată şi supusă unui interogatoriu drastic. În anul 1943, portarul echipei sovietice a fost ucis iar ceilalţi fotbalişti din lot au fost supuşi unor metode cumplite de tortură.

loading...