Take a fresh look at your lifestyle.

Cupolă misterioasă fotografiată de Curiosity pe Marte! Nimeni nu știe ce este

Nu de puține ori s-a vehiculat ideea că pe Marte există numeroase structuri subterane, în care se adăpostesc atât OZN-urile, cât și ființele extraterestre. Până în prezent nu au existat fotografii, care să confirme această teorie, dar odată cu ultimul set de fotografii realizate de rover-ul Curiosity, lucrurile par să se complice și mai mult.

Una dintre cele mai interesante fotografii, realizate de Curiosity, a fost făcută în apropierea Muntelui Sharp. Aici se poate vedea o cupolă bizară, care în mod normal nu ar avea ce să caute acolo. Se vede că această structură nu face parte din peisaj, motiv pentru care iubitorii teoriilor controversate, au emis ipoteza că este vorba despre o intrare într-o structură subterană.

În fotografia originală (care poate fi văzută aici) se observă doar partea superioară a structurii, care este neobișnuit de plată. Acesta este primul motiv pentru care se crede că este vorba despre o structură artificială.

După ce fotografia a fost mărită și i s-au adăugat diferite filtre, se pot observa și alte detalii interesante. Structura pare să aibă niște deschizături laterale care pot fi comparate cu niște ferestre sau căi de acces. Nu se știe cât de mici sau cât de mari sunt acestea, dar ele există.

Mai mult de atât, se poate observa că această construcție nu pare a fi realizată din piatră, ci mai degrabă dintr-un metal.

Loading...

Pornind de la aceste detalii, o întreagă dezbatere s-a născut. Iubitorii teoriilor conspiraționiste sunt de părere că această structură ar putea fi avanpostul unei civilizații, care ar fi trăit cu mult timp în urmă pe Marte. Alții sunt de părere că aceasta este o poartă spre o bază extraterestră subterană, prin care ar putea să intre și să iasă OZN-urile.

De asemenea, s-a mai spus că această cupolă este partea superioară dintr-un OZN, care s-ar fi prăbușit pe Marte cu mult timp în urmă.

Chiar dacă există aceste teorii controversate, în esență, nimeni nu poate spune cu exactitate despre ce este vorba. Bineînțeles că specialiștii de la NASA nu au nicio părere cu privire la această anomalie și chiar dacă ar avea, ne-ar spune că nu este nimic altceva decât o iluzie optică.

loading...

Comentariile sunt închise.