The news is by your side.

Cum vad pisicile lumea (foto)

Unul dintre cele mai iubite animale de companie este pisica. În Europa a apărut cu 900 de ani înainte de Hristos, fiind adusă de vapoarele fenicienilor. Pisica este un prădător fără de seamă, cauză pentru care este înzestrată cu simțuri extrem de ascuțite.

Artistul Nickolay Lamm, din dragoste și fascinație pentru pisici, a consultat diverși oftalmologi și medici veterinari și a realizat o comparație între modul în care vede pisica și omul. Lamm a expus acestă interesantă comparație în mai multe fotografii și rezultatul este unul uimitor.

În fotografia de sus este înfățișat modul în care vede omul, în timp ce în cea de jos pisica. Iată cele mai importante aspecte ale acestei comparații.

Câmpul vizual al omului este de doar 180 de grade în timp ce al pisicii este de 200 de grade.

Acuitatea vizuală a omului este de 1.0. Pisica ajunge la o acuitate de doar 0.1-0.2. Acest lucru înseamnă că o pisică trebuie sa fie la 6 metri de un obiect ca să-l vadă, în timp ce omul îl poate vedea de la circa 30 de metri.

om pisica

Una dintre cele mai comune greșeli este credința conform căreia pisica nu poate să vadă în culori. Ochiul omului este tricromat, ceea ce însemnă că poate să vadă cele trei culori de bază: roșu, verde și albastru. De asemenea, și pisica are o vedere tricromată, doar că suferă de un fel de daltonism. Ochiul felinei poate să distingă albastrul și verde, în timp ce roșul îl vede fie în ceață, fie verde. De asemenea violetul îl confundă cu albastrul.

om pisica
Pisicile nu pot vedea la foarte mare distanță, dar ochiul lor este croit pentru a vedea extrem de bine la apropiere. Acest fapt îi conferă abilitatea de a fi un vânător fără pereche.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și