Mistere

pisicile
Animale

Cum văd animalele lumea

6views

Ochi de vultur este o expresie reală sau o simplă ficțiune? Mult timp s-a crezut că animalele văd lumea în alb și negru. Ultimele descoperiri au demonstrat contrariul.

Pisica vede foarte bine la distanțe cuprinse între câțiva centimetri și 1-2 metri. În schimb, față de om, câmpul de viziune este mai mare fiind ajutat de cel periferic.

Pisica percepe două culori, galben și bleu. Este imposibil să perceapă verdele și roșul. Se spune că pisica vede lumea în culori pastel. Noaptea, vederea pisicii este cu mult superioară față de cea a omului. Pisica vede mai clar obiectele care se află în mişcare şi posedă o vedere de șase ori mai bună ca a omului.

S-a spus că bufnița și cucuveaua nu văd ziua, ci numai noaptea. Este o teorie falsă, susțin cercetătorii. Ele văd la fel de bine și ziua și noaptea. Calul are o viziune monocoloră.

Fiecare ochi acționează independent, conferind o viziune periferică deosebită. Calul poate să vadă la distanțe foarte mari, grație retinei supradimensionate.

Loading...

Musca are un câmp de viziune de 360 de grade. Retina înregistrează 200 de imagini pe secundă. Se spune că ele au posibilitatea să anticipeze mișcarea care se va produce în jurul lor. Din această cauza sunt foarte greu de prins.

Despre păsări se spune că văd culorile mai bine ca omul. Papagalul percepe chiar raze ultraviolete. Culorile preferate ale păsărilor sunt portocaliu și galben.

Reptilele disting cel mai bine verdele, portocaliul, albastrul. Rechinii pot vedea obiecte de 10 ori mai mici, decât cele pe care le poate vedea omul cu ochiul liber.

pisicile

Şarpele are o vedere termică. Captează căldura celui care se apropie de la distanțe foarte mari.

loading...