Cum se antrenează astronauții pentru spațiu?

Cum se antrenează astronauții pentru spațiu?

Cum se antrenează astronauții pentru spațiu? Ce trebuie să faci pentru a deveni un astronaut? Este o întrebare care a fost pusă de la începutul epocii spațiale în anii 1960. În acele zile, astronauții erau considerați cei mai bine pregătiți profesioniști.

Recent, oameni dintr-o gamă largă de medii profesionale – medici, oameni de știință și chiar profesori – s-au antrenat să trăiască și să lucreze pe orbita Terrei.

Chiar și așa, cei selectați să meargă în spațiu trebuie să respecte standarde înalte pentru starea fizică și să aibă un tip corespunzător de educație și formare. Indiferent dacă vin din SUA, China, Rusia, Japonia sau orice altă țară cu interese spațiale, astronauții trebuie să fie pregătiți pentru misiunile pe care le desfășoară într-o manieră sigură și profesională.

Cerințele fizice și psihologice

Un candidat bun trebuie să aibă capacitatea de a funcționa în lipsa de greutate. Toți astronauții, inclusiv piloți, comandanți, specialiști în misiuni, specialiști în științe sau manageri de sarcini utile, trebuie să aibă o înălțime de cel puțin 147 centimetri, să aibă o acuitate vizuală bună și o presiune arterială normală. Dincolo de aceasta, nu există limită de vârstă. Cei mai mulți astronauți au vârste cuprinse între 25 și 46 de ani.

Cum se antrenează astronauții

Educarea unui astronaut

Adesea, astronauții au un background ca oameni de știință, iar mulți au grade de nivel înalt, cum ar fi doctorii Alții au pregătire militară sau expertiză în industria spațială. Indiferent de fondul lor, odată ce un astronaut este acceptat în programul spațial al unei țări, el sau ea trece printr-o pregătire riguroasă pentru a trăi și a lucra în spațiu.

Majoritatea astronauților învață să zboare cu aeronave (dacă nu știu deja). Ei, de asemenea, petrec mult timp lucrând ca formatori „mockup”, mai ales dacă vor lucra la bordul Stației Spatiale Internationale.

Astronauții care zboară la bordul rachetelor și capsulelor Soyuz se antrenează pe simulatoare și învață să vorbească rusă. Toți astronauții învață măsurile de prim ajutor și îngrijire medicală, în situații de urgență.

 Ei petrec mult timp în sala de clasă, învățând sistemele cu care vor lucra și știința din spatele experimentelor pe care le vor desfășura în spațiu.

Formarea fizică

Mediul spațial este unul neiertător și neprietenos. Ne-am adaptat la o gravitație de „1G” aici pe Pământ. Organismele noastre au evoluat pentru a funcționa în 1G. Spațiul, totuși, este un regim de microgravitate, astfel încât toate funcțiile corporale care funcționează bine pe Pământ trebuie să se obișnuiască cu a fi într-un mediu aproape fără greutate.

Este dificil din punct de vedere fizic pentru astronauți la început, dar aceștia se aclimatizează și învață să se miște în mod corespunzător. Formarea lor ia în considerare acest lucru.

Nu numai că se antrenează în Vomit Comet, un avion care este folosit pentru a zbura în arcuri parabolice dar există, de asemenea, rezervoare neutre de flotabilitate care le permit să simuleze lucrul în medii spațiale.

Cum se antrenează astronauții

Odată cu apariția realității virtuale, NASA și alte agenții au adoptat o instruire imersivă folosind aceste sisteme. De exemplu, astronauții pot învăța despre aspectul ISS și al echipamentului folosind căști VR și pot simula și activități extravehiculare.

Turismul spațial

În timp ce cea mai mare parte a pregătirii astronauților are loc în cadrul agențiilor, există companii și instituții specifice care lucrează atât cu piloți militari și civili, cât și cu călătorii în spațiu pentru a-i pregăti pentru spațiu.

Apariția turismului spațial va deschide alte oportunități de formare pentru oamenii obișnuiți care doresc să meargă în spațiu, dar nu intenționează în mod necesar să-și facă o carieră.

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)