Psihologie

Cum scapi de sforăit? Iată 7 trucuri folositoare

Sforăitul este un mecanism normal prin care organismul își formează starea de echilibru din timpul somnului. Căile aeriene superioare devin obstrucționate, deoarece mușchii gâtului se relaxează prea mult și blochează respirația.

Sforăitul poate fi remediat printr-o operație facilă, dar până să ajungi acolo este indicat să remediezi situația neplăcută din timpul nopții prin metode mult mai ușoare.

Iată care sunt cele mai comune trucuri pentru a elimina sforăitul din viața ta

1.Dormi pe o parte

Sforăitul este la cote maxime atunci când dormi cu fața în sus. Încearcă să-ți modifici poziția de somn de dragul partenerului tău. Dormi pe o parte, cel mai indicat este pe dreapta.

2. Slăbește

loading...

Există o legătură certă între kilogramele în plus și sforăit. Încearcă să slăbești 5 kilograme și simptomele sforăitului se vor ameliora.

3. Evită mesele copiase seara

Înainte de culcare nu trebuie să-ți încarci stomacul cu alimente. Din bătrâni se spune că sforăitul își scade din intensitate dacă bei seara un ceai de ceapă.

4. Acupunctura

Prin acupunctură se pot vindeca numeroase afecțiuni. Una dintre ele este sforăitul. Numeroase persoane au apelat la această metodă și au învins acest obicei involuntar neplăcut.

5. Evită alcoolul și țigările

sforait - Cum scapi de sforăit? Iată 7 trucuri folositoare

Aceste două vicii contribuie în mod decisiv la producerea sforăitului. Elimină-le din viața ta și vei avea cu siguranță un somn liniștit.

6. Întărește-ți mușchii gâtului

Muşchii gâtului cu un tonus scăzut, cauzat de cele mai multe ori de vârsta înaintată înlesnesc sforăitul. Dacă nu ai o vârstă avansată, medicii recomandă să efectuezi anumite exerciții pentru întărirea mușchilor gâtului.

7. Curăță-ți sinusurile

Dacă ai nasul aproape în permanență înfundat, probabil suferi de o alergie la praf, polen sau păr de animale, sau ai o intoleranță alimentară.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top