Cum să scapi de mucegaiul din baie cu soluții naturale

Cum să scapi de mucegaiul din baie cu soluții naturale

Mucegaiul din baie se formează atunci când mediul este ud. Această situație este una comună și se întâlnește în cele mai multe dintre locuințe. Există numeroase sfaturi, pe care dacă le urmezi ca atare, vei scăpa de mucegaiul din baie în câteva minute.

Toate acestea au la bază soluții naturale și nu este nevoie să cumperi chimicalele din comerț, care ar putea să pună sănătatea ta și a familiei tale în pericol.

De ce dăunează sănătăţii mucegaiul din baie

În utimii ani au fost efectuate numeroase cercetări în acest domeniu astfel putându-se dovedi legătură strânsă între expunerea oamenilor la mucegai şi desele îmbolnăviri la nivelul cailor respiratorii. Sporii de mucegai de interior desprinşi de pe pereţii infectaţi sunt inhalaţi fără ştire dând naştere unor reacţii alergice sau chiar unor boli grave la nivelul cailor respiratorii. Aşadar mirosul de mucegai în casa ar fi suficient să vă dea un semnal de alarmă. Asta înainte ca mucegaiul sau igrasia să-şi facă apariţia la nivel vizual. În acest mod veţi putea evita efectele nedorite ale acestui musafir nepoftit.

Mucegaiul are efecte negative imediate asupra sănătăţii tale. Iniţial vom realiza că tuşim sau strănutam din ce în ce mai des. De asemenea secreţiile nazale însoţite de respiraţie şuierătoare pot declanşa un evident disconfort respirator. Alte efecte ale mucegaiului pot fi senzaţia de iritare a gâtului, lăcrimarea şi înroşirea ochilor, pete, iritaţii sau eczeme ale pielii.

Dacă aceste efecte nu sunt luate în seamă se poate ajunge la boli grave printre care enumeram: astmul, sinuzita fungica, boli ale ochilor, boli ale rinichilor, plămânilor sau stomacului. De asemenea, întâmpinăm probleme la nivelul articulaţiilor şi al muşchilor sau afecţiuni ale sistemului nervos care ne provoacă o neaşteptată depresie.

Bicarbonat de sodiu

Pentru a îndepărta mucegaiul din baie aveți nevoie de o perie bună pentru curățare și de  bicarbonat de sodiu . Pentru a curăța mucegaiul în mod eficient, tratați rosturile dintre plăci cu o pastă făcută din apă și bicarbonat de sodiu.

Lăsați pasta să acționeze cât timp doriți – de exemplu, pasta pe faianța foarte murdară poate fi lăsată să acționeze chiar și o oră. După această perioadă puteți să frecați totul cu o perie și astfel mucegaiul va dispărea. Cu cât lăsați mai mult să acționeze pasta, cu atât mai greu va apărea mucegaiul iar în baie.

Aerisire foarte bună

După ce terminați dușul, porniți un ventilator sau deschideți o fereastră până când umiditatea din baie a ieșit. Trebuie să aveți ventilație foarte bună pentru a elimina umiditatea din  aer . Lipsa de umiditate creează un teren sărac pentru bacterii și este cel mai simplu mod de a vă menține baia fără mucegai.

mucegaiul din baie

Soluție făcută în casă

Pentru a vă proteja baia sau orice altă încăpere, păstrați o sticlă cu pulverizator în apropiere și fabricați o soluție. Acestă soluție conține ingrediente care alungă mucegaiul de pe pereți și îl împiedică, pentru o perioadă de timp, să se reproducă. Aveți nevoie de oțet alb sau  ulei de arbore de ceai , apă și o sticlă cu pulverizator.

  • Soluție din oțet:  Se amestecă părți egale de  oțet  și apă într-o sticlă cu pulverizator curată.
  • Soluție de ulei de arbore de ceai:  Se amestecă 10 picături de ulei de arbore de ceai într-o sticlă cu pulverizator curată umplută cu apă
Chiar dacă pereții sau faianța este sau nu plină de mucegai, este indicat să pulverizați soția pe care tocmai a-ți preparat-o. În câteva secunde, ca prin magie, mucegaiul dispare. Este recomandat repetarea acestei acțiuni la două săptămâni sau chiar mai devreme. În acest fel, mucegaiul nu va mai apărea niciodată.
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)