Cum să scapi de mahmureală? Intoxicația cu alcool

Cum să scapi de mahmureală? Intoxicația cu alcool

Cum să scapi de mahmureală? Aceasta este întrebarea, pusă a doua zi, după ce ai consumat mai mult alcool decât a trebuit. Unii oameni cred că un pahar de vin rosu este benefic pentru sănătate. Indiferent de percepția acestei concepții, prea mult vin roșu este nesănătos.

Alcoolul poate afecta abilitățile de luare a deciziilor cât și cele motorii. Acesta este frecvent un factor în accidentele vehiculelor, comportamente violente, sarcini neplanificate și boli cu transmitere sexuală. Consumul excesiv de alcool poate duce și la intoxicații cu alcool, ceea ce are un impact negativ asupra sănătății și chiar poate duce la moarte.

Un studiu la nivel global ne informează că cei care beau alcool în mod regulat, pierd în medie 30 de ani în viața lor.

Cum să scapi de mahmureală? – Intoxicarea cu alcool

Alcoolul afectează organismul și în cele din urmă închide zonele creierului care controlează funcțiile de bază de susținere a vieții, cum ar fi respirația, ritmul cardiac și controlul temperaturii. Aceste simptome se regăsesc în funcție de cantitatea de alcool consumată, după cum urmează:

 • Băutură ocazională – Patru sau mai multe băuturi alcoolice la o singură ocazie pentru femei sau cinci băuturi alcoolice pentru bărbați.
 • Peste măsură – Consumul aopt sau mai multe băuturi alcoolice pe săptămână pentru femei sau mai mult de 15 băuturi alcoolice pentru bărbați.
 • Băutură în timpul sarcinii – În timpul sarcinii nu se poate consuma alcool în timpul sarcinii din cauza riscului de a trece toxicitatea alcoolică prin placentă la copilul nenăscut, care poate cauza daune grave în orice stadiu al sarcinii.
 • Alcoolul la minori – minorii sunt cei mai vulnerabili la intoxicația cu alcool, din acest motiv ei sunt primii care experimentează intoxicația dacă consumă alcool.

Simptome ale intoxicării cu alcool

Mai jos sunt câteva dintre cele mai frecvente semne ale intoxicării cu alcool:

 • Pierderea coordonării
 • Mâinile reci și pielea albăstruie datorită hipotermiei
 • Vărsături în mod repetat și / sau necontrolat
 • Respirație neregulată sau lentă (mai puțin de 8 respirații pe minut sau mai mult de 10 secunde între respirații)
 • Convulsii
 • Confuzie, inconștiență, stupoare și uneori comă

Dacă observați oricare dintre simptomele menționate mai sus, solicitați asistență medicală imediată.

Cum să scapi de mahmureală?

n general, femeile sunt mai vulnerabile la intoxicația cu alcool și simt efectele alcoolului mai rapid decât bărbații. Sunt predispuse la leziuni pe termen lung din cauza factorilor fiziologici:

 • Capacitatea slabă de diluare a alcoolului  datorită procentului scăzut de apă din corp. Femeia are doar 52% apă în corpul ei, în timp ce bărbatul are 61%.
 • Abilitatea slabă de a metaboliza alcoolul,  deoarece au mai puțină dehidrogenază, o enzimă hepatică concepută pentru a descompune alcoolul din organism, decât bărbații.
 • Modificările hormonului premenstrual

Conținutul de alcool din sânge: Cât de mult este prea mult?

Conținutul de alcool în sânge, numit și concentrația de alcool din sânge, se referă la cantitatea de alcool din sânge. Este exprimată ca greutatea etanolului măsurată în grame la fiecare 100 mililitri de sânge. Conținutul de alcool în sânge poate fi măsurat fie printr-un test de respirație, fie printr-un test de sânge sau printr-un test de urină.

De exemplu, o alcoolemie de 0,10 înseamnă că 0,10 procente (o zecime dintr-un procent) din sânge, în volum, este alcool.

Pentru a calcula conținutul curent de alcool din sânge, există site-uri și aplicații online gratuite pe care le puteți încerca. Rezultatele alcoolemiei pot varia în funcție de mai multe variabile, care includ sexul, toleranța personală la alcool, greutatea corporală și procentul de grăsime corporală.

Prevenirea intoxicației – cum să nu te îmbeți

Nu trebuie să fii un om de știință ca să cunoști anumite mici trucuri care te vor face să nu experimentezi cea mai rea parte a alcoolului. Primul truc este autocontrolul, care sugerează un consum ponderat al alcoolului.

Dacă acest lucru nu este posibil, atunci există câteva substanțe și vitamine care previn îmbătarea, după cum urmează:

 • Cisteina – Luarea cisteinei inainte de a bea alcoolul poate ajuta la diminuarea efectelor toxice ale alcoolului. Aceasta ajută la creșterea nivelului de glutation și la reducerea toxicității acetaldehidei, care cauzează simptomele de mahmureală.
 • Tiamina – Alcoolul epuizează vitaminele B din orgamism. Se crede că cisteina funcționează și mai bine atunci când este combinată cu tiamina, cunoscută și sub numele de vitamina B1.
 • Ceaiul de armurariu conține silimarină, antioxidant cunoscut pentru protejarea ficatului de toxine, inclusiv atunci când se consumă alcool.
 • Vitamina C – Alcoolul distruge vitamina C din organism, care este importantă pentru reducerea stresului oxidativ indus de alcool în ficat. Suplimentele de vitamina C vor reduce mahmureala.
 • Magneziu – Magneziul are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea simptomelor de mahmureală.

Cum să scapi de mahmureală?

Stați hidratat – Beți un pahar de apă după fiecare băutură alcoolică pentru a preveni deshidratarea. Înainte de a dormi beți cât mai multă apă.

Alimentația înainte și în timpul băutului – Dacă stomacul este gol, va accelera absorbția alcoolului în corp. De asemenea, poate provoca iritații grave la nivelul stomacului. Este important să mâncați înainte să beți alcool.

Oprirea consumul de alcool la momentul potrivit- Când vă simțiți amețit, este un semn că căile de detoxifiere ale corpului dumneavoastră devin copleșite. Luați o pauză de la băut pentru a permite corpului să metabolizeze eficient alcoolul.

Alcoolul în istorie

Alcoolul joacă un rol important în dezvoltarea și menținerea unei civilizații. De-a lungul timpului, au existat mai multe mărturii cu privire la modul în care alcoolul, sub diverse forme, a influenţat societatea în bunul său mers. Arheologii, din dorința de a afla cât mai multe despre acest subiect, au făcut descoperiri importante și se pare că alcoolul a existat încă de la începuturile civilizației umane.

Cea mai veche mărturie în acest sens are undeva peste 11.000 de ani. Încă din acele vremuri, oamenii au fost atrași de efectele îmbietoare pe care le oferă alcoolul. Cea mai veche băutură din lumea a fost berea și urmele ei au fost descoperite în Turcia, în zona complexului Tepe Gebekli.

De asemenea, arheologii au descoperit prima fabrică de bere în Cipru și are o vechime de 3500 de ani. Chiar dacă ea era primitivă, cercetătorii susțin că berea a jucat un rol important în menținerea și consolidarea relațiilor dintre oameni.

Berea sau pâinea?

Ca și în cazul dilemei dintre ou și găină, oamenii de știință au încercat să determine dacă pâinea a apărut înaintea berii. Se cunoaște faptul că berea a apărut cu circa 11.000 de ani în urmă, fapt care i-a stimulat pe oameni să crească diferite culturi agricole. Deoarece procedeul de facere a berii era costisitor și necesită o perioadă îndelungată, berea în antichitate era folosită doar la ocazii cu adevărat speciale. Atunci când o sărbătoare cu adevărat importantă se desfășura, berea era principalul aliment consumat de comunitate.

Cum să scapi de mahmureală?

Consumul de bere îi făcea pe oameni mai prietenoși și îi unea pentru diferite scopuri. Cel puțin această este teoria de la care oamenii de știință au concluzionat că alcoolul a jucat un rol important în dezvoltarea diferitelor culturi. Această concluzie explică oarecum faptul că pâinea a apărut mult mai târziu în istoria omenirii.

Fapte interesante despre alcool

 • Solul fermelor de vin din Franţa este considerat aproape sfânt. Muncitorii înainte să intre pe plantație sunt nevoiţi să se curețe pe pantofi de murdărie.
 • Alcoolul este interzis în unele țări, iar în altele consumul de alcool este admis după vârsta de 21 de ani. De exemplu în Missouri, SUA, o persoană sub 21 de ani, dacă deține alcool poate să fie arestată.
 • Mulți oameni cred că alcoolul ridică temperatura corpului, dar de fapt este invers.
 • Cele mai multe dintre fructe conțin cantități mici de alcool. Cu cât consumi mai multe fructe cu atât crește alcoolemia în sânge.
 • Presiunea dintr-o sticlă de șampanie este de 6,3 kg / cm 2 , care este de 3 ori mai mare decât într-o anvelopă mașină. Se crede că într-o sticlă de șampanie 49 milioane bule.

 

 • Prima bere a fost îmbuteliată într-un borcan pentru vânzare. Acest fapt se petrecea în 1850.
 • Organismul uman produce alcool 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână.
 • Alcoolul nu se găsește doar pe Terra, ci și în spațiu. Această teorie a fost dovedită recent.
 • Femeile se îmbată mai repede decât bărbații din cauza unor enzime care sunt implicate în procesul de prelucrare al alcoolul din organism.
 • Oamenii care beau alcool cu moderație trăiesc mai mult decât cei care nu îl consumă deloc.

Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)