Cum era în Atlantida? Viața socială și spiritualitatea

Cum era în Atlantida? Viața socială și spiritualitatea

Cum era în Atlantida? O viață liniștită, plină de abundență, cu oameni evoluați spiritual? Nu se poate spune cu exactitate cum era în Atlantida și care era viața oamenilor. De ce? Pentru că informațiile disponibile nu sunt atât de vaste pe cât ne-am dori. Mai mult de atât, există numeroase controverse despre existența Atlantidei. Dar, dacă luam de bune textele antice, putem să ne facem o imagine despre cum era în Atlantida.

Cum era în Atlantida?


Atlantida a fost o uriașă insulă care a fost înghițită de ape. Primele documente în care se vorbește despre ea sunt scrierile lui Platon. În conformitate cu documentele vremii, insula avea o suprafață de 3 milioane de kilometrii pătrați.

Era formată din zece state, care controlau bazinul mediteranean, Yucatan și insulele din Golful Mexic. Conform surselor mayașe, avea 64 de milioane de locuitori. Capitala se numea Poseidon. Armata număra peste un milion de soldați. Cunoșteau o formă de energie pe care omenirea nu o cunoaște încă.

Atlantida, în limba greacă înseamnă insula lui Atlas. Acum 2300 de ani, Platon vorbea despre un mare oraș, referindu-se la Poseidon, capitala Atlantidei. Un oraș puternic în care era multă bogăție. Apogeul dezvoltării acestei culturi s-a numit anul de aur, o perioadă de grandoare și de dezvoltare a tehnologiei.

Cum era în Atlantida

Cercetătorul Paul Schlieman susține teza prin care Atlantida a fost un mare continent. Așa se poate explica multele asemănări dintre cultura egipteană și cea mayașă.

Oameni gigantici

Cele două popoare nu aveau cum să se intersecteze, dacă nu ar fi trăit pe același continent. Schlieman susține că nu există asemănări între două civilizații, determinate de hazard sau coincidență. Două popoare atât de asemănătoare ca și cultură, care nu aveau cum să comunice sau să se cunoască. Claudius în Varia Historia descrie Atlantida ca fiind un loc unde oamenii sunt giganți. El spune că bărbații erau de două ori mai înalți decât o persoană normală. Aveau șase degete la o mână și erau deosebit de inteligenți.

Celebrul clarvăzător Edgar Cayce a făcut o predicție în 1940, în care spunea că rămășițe ale unui templu care ar fi aparținut Atlantidei, se află în apropiere de Florida, în zona numită Bimini. În 1970, în zona Bimini, au fost descoperite ruinele unui templu, la mare adâncime în apele oceanului.

Specialiștii nu s-au pus de acord cu privire la apartenența templului descoperit, în adâncimea apei. Mayașii în Codex Dresden au un pasaj în care descriu sfârșitul acestei civilizații. Insula a fost înghițită de apă și nisip, cerul coborâse pe pământ, spre mirarea celor patru Dumnezei.

Legătura cu Marea Neagră

Sunt cercetători care susțin că Atlantida are o legătură fundamentală cu Marea Neagă. La început Marea Neagră a fost un lac. Marea Mediterană s-a revărsat în acest lac și s-a format Marea Neagră.

În susținerea teoriei că Atlantida ar fi fost în zona unde este astăzi Marea Neagră, stau documente care vorbesc despre faptul că Marea Neagră nu a putut fi navigabilă mult timp, din cauza faptului că apa emana bule de metan. Metanul provenea de la vegetația continentului care se scufundase. Marinarii evitau acest traseu, considerându-l periculos.

Matias de Stefano, despre viața sa anterioară din Atlantida


Când a fost întrebat cum era în Atlantida, Matias de Stefano a povestit lucruri incredibile.

Matias de Stefano, un tânăr argentinian, pretinde că este un copil indigo, reîncarnat în această viață cu o misiune specială. El susține că se trage din marea familie pierdută a Atlantidei și are numeroase amintiri despre viața sa anterioară.

În ultimii ani, s-a tot vorbit despre copiii indigo. Se spune că sunt ființe speciale, venite pe Terra cu o misiune specială. În esență, această misiune este să pună bazele unui nou val spiritual pe planetă și să lucreze la Noul Pământ. Unul dintre acești copii este Matias de Stefano, un tânăr argentinian, care a apărut de mai multe ori în presă cu poveștile sale despre vieți anterioare și Atlantida.

Cum era în Atlantida?

Atunci când a fost întrebat cum era în Atlantida, acesta a descris-o cu lux de amănunte. Iată un pasaj din viața anterioară a tânărului argentinian:

“Atlantida sau Khefislion, care era adevăratul său nume în limba atlanteană, s-a extins peste Atlantic, mai ales spre nord și apoi spre America și Marea Mediterană. Primele așezări, după cum îmi amintesc, erau în Capul Verde, pe coasta Africii, apoi s-au extins spre insulele scufundate la sud și la nord. Cel mai mare oraș a fost Evnoh, în nord, care se afla între Europa și America de Nord. 

Au existat mai multe așezări în apropierea coastei Marocului, a Spaniei (Tartessos), Greciei (Santorini), Italiei (etrusci).

Nu existau cai pe insule, doar catâri, foarte păsări ciudate. Shush ablu, era o pasăre în mai multe culori exotice și arăta ca păun, numai că era mult mai mică. În insulele de sud erau  elefanți mici și un fel de zebre, dar nu foarte mari.  

Insula era în formă de bumerang, nu știu cum să o descriu. A fost împărțită în 12 regiuni care aparțineau celor 12 familii de proprietari de pământ, fii ai fondatorilor inițiali, o rasă de hominizi. Fondatorii au trăit pe planeta Marte, dar cei care au efectuat variatii genetice au fost dintr-o altă lume.

Dumnezeul din Atlantis a fost Athlan, un zeu al Mării (În Maroc există Atlas și Athlan în America Centrală). De asemenea, au existat și alții precum Arian, zeul focului, Karea, zeul agriculturii, Athalea, zeul vântului, etc. Oamenii din Atlantida apreciau foarte mult natura și din această cauză îi venerau pe acești zei.”

O nouă energie

Mai târziu, civilizația a evoluat și a descoperit o energie nouă. Protikta este o energie a vieții dintr-un loc pe care-l amintesc precum Trevetia. Această energie a alimentat orașele din Atlantida și le-a dar viață.

Cum era în Atlantida

Această energie era inepuizabilă, dar nu a fost tot timpul folosită în scopuri pozitive. Atlanții din orașele de pe coasta estică au folosit-o pentru a susține un război. Inevitabilul s-a întâmplat și această energie a ajuns pe fundul oceanului.

Astfel s-a născut Triunghiul Bermudelor. Întreaga zonă s-a destabilizat și declinul a început. Atlantida era în punctul tragic a sfârșitului și oamenii erau nevoiți să-și caute o altă casă. S-a scufundat, iar supraviețuitorii s-au refugiat fie în Africa, fie în America de Sud.

Atlanții descoperiseră secretul captării energiei solare pe care o concentrau asupra unei pietre cu proprietăți magnetice, astfel încât piatra emitea mai multă energie decât primea.

Cum era în Atlantida? Energia pietrelor

Piatra cu energie solară era un cristal mare care reținea energia în mijloc, într-un cilindru. O astfel de piatră a fost descoperită în Zucatan. Ne referim la o piatră atomică care era așezată într-un dom. Strălucirea sa era exercitată în toate direcțiile.

Radiațiile care se propagau erau invizibile, dar acționau asupra pietrelor. Miticul popor din Atlantida era format din hiperboreeni.
Se spune că aveau puteri excepționale și beneficiau de al treilea ochi. Ei puteau percepe subtilul, invizibilul din lumea care ne înconjoară.

Cu ajutorul cristalelor captau energia pământului. Folosind gândirea, măreau dimensiunile cristalelor și le dădeau forme exacte. Energia era folosită în construcții sau deplasare.

Cu ajutorul cristalelor captau energiile cosmosului și ale pământului. La un moment dat, totul a scăpat de sub control. S-au produs cutremure uriașe care au dus la modificarea scoarței terestre.

O civilizație fabuloasă

Edward Bacon spunea, de la Platon această poveste controversată și tragică nu a încetat să ne stârnească interesul. Atlantida este paradisul pierdut.

Au trecut 24 de secole de când Platon vorbea despre această poveste. Interesant este că regăsim această poveste și la popoarele asiatice, africane și la cele din Europa de nord. Legenda precede istoria, dar o analiză riguroasă poate descoperi elemente de istorie chiar în legenda propriu-zisă.

Platon este primul care în celebrul Dialog Timaios invocă Atlantida, o țară cât un continent. Mai târziu, Solon preia povestea Atlantidei, în urma unei vizite pe care a făcut-o în Egipt, în anul 590 î.Hr. Solon afirma că, Atlantida era de o frumusețe ieșită din comun, venită dintr-o altă lume. Atlantida era o insulă mai mare decât Libia și Asia adunate la un loc.

A existat Atlantida

De aici se putea ajunge oriunde pe continentul care se întindea peste mare. Atlanții erau stăpânii Libiei până în Egipt și cei ai Europei până în Tirenia.

Atunci când zeii și-au împărțit Universul, Atlantida a revenit lui Poseidon, cel care a primit împărăția apelor. El a împărțit-o în zece țări, fiecare având câte un monarh. Cel mai bătrân era Atlas. După numele lui au numit-o Atlantida.

Platon comentează evenimentul care era inevitabil, sfârșitul lor. Elementul divin care sălășluia în ei a fost pângărit de contopirea frecventă cu un element pământean vremelnic, iar când a predominat latura omenească supusă poftelor nechibzuite au început să fie lipsiți de măsură și cuviință, prosperitate de care se bucurau neajungându-le.

Pentru Platon și Solon, Marile piramide și Sfinxul păreau nesemnificative. Atlanţii au fost o civilizație fabuloasă.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Ion 5 luni

    E un inceput si un sfarsit in…toate ca in.. Atlantida!?