Cum arată extratereștrii? Explicație oferită de specialiștii de la Oxford

Cum arată extratereștrii? Explicație oferită de specialiștii de la Oxford

Cum arată extratereștrii? Filmele de la Hollywood și literatura Science Fiction ne-au deformat imaginea de ansamblu și acum avem senzația că ființele extraterestre arată precum niște monștri.

Un grup de specialiști de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, a publicat un studiu, în Jurnalul Internațional de Astrobiologie, prin care sugerează că oamenii au extrem de multe lucruri în comun cu speciile extraterestre. În primul rând, studiul se bazează pe ideea că orice specie din acest univers a evoluat fiind supusă selecției naturale. Această idee conturează faptul că întotdeauna cea mai puternică ființă va supraviețui, iar cele mai slabe sunt eliminate de natură în mod selectiv.

Extratereștrii au evoluat precum oamenii?

Sam Levin, cercetător la Departamentul de Zoologie al Universității din Oxford, explică că noile predicții teoretice, care pot fi aplicate extratereștrilor, se bazează pe ideea lipsei siliciului și implicit inexistența unui ADN sau a faptului că aceste ființe nu au nevoie să respire.

Complexitatea speciilor de pe Pământ este rezultatul unui set de evenimente cunoscute sub numele de tranziții mari. Aceste tranziții apar în clipa în care un grup de organisme evoluează separat de celelalte. Aceste organisme ating un nivel superior al evoluției și atunci toate celelalte sunt obligate să țină ritmul cu acestea. Cele care nu se ordonează evoluției sunt eliminate din sistem.

Specialiștii susțin că la fel ca oamenii, corpurile extratereștrilor dețin mecanisme sofisticate pentru a elimina conflictele interne și pentru a asigura un nivel optim al tuturor funcțiilor.

„Încă nu putem să spunem dacă extratereștrii merg pe două picioare sau au ochii verzi, dar teoria evoluției ne oferă o imagine de ansamblu despre aceste ființe”, se menționează în studiul în cauză.

Loading...

rp_invazie-extraterestra.jpg

Specialiștii susțin că la fel ca și oamenii, speciile extraterestre sunt supuse unei ierarhii de entități, care fac tot posibilul să facă evoluția  posibilă. Așadar, extratereștrii, indiferent de cum ar arăta, ei sunt similari omului din punct de vedere al evoluției. Pornind de la această idee, cu cât o specie este mai veche cu atât felul în care arată este unul superior. În niciun caz ei nu sunt monștri din filme sau din cărți.

 

loading...

Related posts