Bizar

Cum a arătat Iisus din copilărie! Imagini uluitoare

Experții Poliției italiene au reușit să creeze chipul lui Iisus din copilărie. Pentru aceasta s-a folosit o tehnică specială de scanare a Giulgiului din Torino, pe care este imprimat chipul lui Iisus.

Una dintre cele mai vizionate fotografii din ultima vreme este realizată de experții Poliției italiene. Aceștia, folosindu-se de o tehnică specială, pe care o folosesc și pentru rezolvarea unor cazuri, au reușit să scaneze Giulgiul din Torino.

În acest fel, cu ajutorul unor programe de calculator imaginea a fost transformată și s-a reușit procesul de îmbătrânire a lui Iisus. Au redus dimensiunea fălcilor, au ridicat bărbia şi au îndreptat nasul, adică exact opusul tehnicii pe care poliţiştii o folosesc acum pentru a afla cum ar putea arăta un infractor la ani după comiterea faptei.

În acest fel, s-a reușit prinderea mafiotului italian Bernardo Provenzano. Experții au folosit o fotografie al acestuia din anii ’60 și i-au aplicat procesul de îmbătrânire până în 2006. Cu imaginea obținută a fost foarte ușor să-l găsească pe Provenzano, pe care l-au arestat.

Așadar, conform celor declarate de reprezentanții Poliției au declarat că imaginea realizată cu chipul lui Iisus din copilărie este una fidelă și nu există niciun semne de îndoială cu privire la veridicitatea sa.

Singura problemă este faptul că există foarte mulți care contestă veridicitatea Giulgiului din Torino. Acesta a stârnit numeroase reacții și păreri negative, dar cu toate acestea Vaticanul ne asigură că este cât se poate de real. Însuși Papa Francisc susține că în fiecare an se roagă intens lângă pânză cu care trupul lui Iisus a fost acoperit după ce a murit.

loading...

Pentru prima dată, Giulgiul din Torino a fost analizat în 1969. Atunci s-a stabilit că imaginea de pe pânza reprezintă un om cu numeroase răni pe corp. Chiar dacă s-a vehiculat ideea cum că giulgiul ar fi fost opera lui Leonardo da Vinci, specialiștii au stabilit că imaginea nu a fost pictată, iar urmele de sânge conțin hemoglobină. Pe lângă aceste două aspecte a mai fost descoperită și albumina serică.

iisus - Cum a arătat Iisus din copilărie! Imagini uluitoare

Odată cu evoluția tehnologiei, giulgiul a fost supus și altor teste concludente într-o oarecare măsură. De exemplu, într-un articol publicat de revista Nature, se spune că pânză este originară din India, iar ADN-ul este unul misterios, parcă combinat din mai multe zone de pe glob.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top