Cum a ajuns Barack Obama presedinte?

Cum a ajuns Barack Obama presedinte?

Ziua de 5 noiembrie 2008 a însemnat pentru SUA, cât şi pentru politica mondială, una dintre zilele care au schimbat perspectiva despre viitor.  Barack Obama l-a învins pe John McCain, devenind astfel cel de-al 44-lea şef de stat al SUA şi primul de culoare. În acest fel administrația Bush a fost învinsă fără drept de apel. Dar cum a reuşit Obama acest lucru incredibil?

Există voci care susțin că în spatele ascensiunii sale se afla forțe oculte care l-ar fi susținut, după ce a parcurs drumul de la o copilărie petrecută în Hawaii şi Indonezia, a făcut studiile la Universitatea Columbia şi Facultatea de Drept de la Harvard, a lucrat ca avocat 12 ani şi a avut trei mandate în senatul statului Illinois, înainte să fie ales conducător al SUA.

Susținătorii acestei teorii pretind că ascensiunea lui Obama este orchestrată de un grup de interese socialist, mai precis faimoasa familie Rothschild. George Soros, om de afaceri evreu, este cel care l-a susţinut permanent pe Obama, conducându-l pe politicianul originar din Honolulu spre succesul absolut. Mai mult, se spune că el l-a ales contracandidat al lui Hilary Clinton în competiția pentru șefia partidului democrat, şi, ulterior, în cursă împotriva candidatului prezidențial republican, McCain.

Eforturile lui Obama de a reforma radical sistemul medical al SUA sunt cea mai bună dovadă a implicării socialismului în ascensiunea, dar şi în deciziile sale politice.

Alţii sugerează că Obama îşi datorează succesul familiei Kennedy. Se fac speculații conform conform cărora chiar John F. Kennedy l-ar fi ajutat pe tatăl lui Obama să ajungă din Kenya în SUA şi să se bucure de o pregătire intelectuală costisitoare. Pornind de la această bază, el singur l-a ajutat pe fiul sau să parcurgă drumul spre președinția ţării. Această teorie este mai puţin probabilă decât prima, dar cu toate acestea mai există o presupunere care încearcă să explice fenomenalul succes al lui Obama.

Influența unui alt clan important din SUA a fost şi ea subiect de speculație: este vorba despre Naţiunea Islamului. Există persoane care cred că Obama este fiul nelegitim al lui Malcom X, fost lider al organizației, iar susținătorii mişcării l-au finanțat să ajungă pe fotoliul de la Casa Alba. Este posibil că aşa să se explice cauza pentru care Obama lupta pentru uniformizarea sistemului sanitar, pentru că bărbații, femeile şi copiii de culoare să beneficieze de servicii medicale de cea mai bună calitate.

Loading...

Aceste trei teorii încearcă să explice succesul incredibil de care s-a bucurat Obama, ajungând pe unul dintre cele mai importante fotolii din lume, cel al președintelui SUA. Încă nu se poate susține cu certitudine cine sau ce este în spatele său, însă cert este ca un sponsor foarte bogat l-a împins pe culmile succesului.

loading...

Related posts