Bizar

Cubul din Salzburg, un artefact fabricat acum 60 milioane de ani

În 1885, un muncitor austriac pe nume Reidl, care lucra la o turnătorie a avut norocul să spargă un bloc de cărbune și să facă descoperirea vieții sale. Un cub deosebit, cu o structură ciudată, a fost scos la lumina zilei. Muncitorul austriac, crezând că a descoperit o comoară și-a anunțat imediat colegii, precum și șeful.

Neștiind ceea ce reprezintă misteriosul cub, șeful turnătoriei l-a predat muzeului Heimathaus din Vöcklabruck pentru studiere. Un an mai târziu, un om de știință, Adolf Gurlt, a emis ipoteza că ciudatul cub a fost adus pe Terra de un meteorit. În urma acestui raport, Cubul din Salzburg, după cum a fost supranumit, a fost uitat prin Muzeul Landesmuseum Oberosterreichisches din Linz, unde a putut fi admirat până la începutul anilor ’60.

În 1966-1967, cubul misterios a atras atenția oamenilor de știință și a fost supus unor seturi de analize, printre care și cele cu fascicolul de electroni. Atunci a fost pentru prima dată când Cubul din Salzburg i-a uimit pe cercetători. El nu putea să provină dintr-un meteorit pentru că nu s-au găsit urme de crom sau nichel, elementele principale care definesc componența oricărui meteorit.

Dr. Rudolf Grill, cercetător din cadrul Muzeului Bundesanstalt Geologische din Viena, a presupus că putea să fie construit din fontă. Astfel, obiectul misterios a fost supus unor altor teste și specialiștii au concluzionat că a fost realizat printr-o tehnică bizară, numită „a cire perdue„, cu circa 60 milioane de ani în urmă.

Tehnica „a cire perdue” sau ceară topită este un procedeu ce presupune că meșterul să modeleze forma obiectului din ceară, după care îl încarcă cu materialul încins dorit. La final ceară se topește și rămâne obiectul dorit, care este caracterizat printr-o finețe deosebită.

Testele preliminare au demonstrat că acest cub misterios, cu două fețe ușor rotunjite și cu o incizie undeva la mijloc, cântărește 785 grame. Are în compoziţie fier și carbon, dar se zăresc și ușoare urme de nichel. Obiectul nu este de proveniență naturală ci a fost fabricat cu un scop anume. Există voci care susțin că acest obiect făcea partea dintr-un ansamblu mai mare, al cărui parte componentă era. Un alt fapt ciudat este că specialiștii au descoperit că artefactul avea propriul câmp gravitațional.

loading...

salzburg cube - Cubul din Salzburg, un artefact fabricat acum 60 milioane de ani

Nu putem să ne întrebăm decât cine a putut fabrica un asemenea obiect acum 60 de milioane de ani? Bineînţeles că misterul Cubului din Salzburg a atras curiozitatea mai multor oamenii de știință și din motive necunoscute, reprezentanții Muzeului din Salzburg, au declarat în 2010 că obiectul s-a pierdut. Nu se mai cunoaște nimic despre existenţa și nici locul unde s-ar putea afla Cubul din Salzburg. Probabil că acest artefact poartă înscrisă o parte din istoria Pământului, fapt pentru care a dispărut ca prin minune.

 

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top