Take a fresh look at your lifestyle.

Cu o zi inaintea Apocalipsei

Mâine este ziua în care calendarul mayaș se sfârșește pentru ca o nouă numărătoare să înceapă. Ziua de 21 decembrie 2012 va intra în istoria lumii precum dată în care omenirea a aşteptat Apocalipsa, dar din fericirea ea nu a mai apărut niciodată. După această dată, viața va continua ca și cum nimic important nu s-a petrecut, iar sfârșitul lumii va fi doar o amintire plăcută pentru că nu s-a mai produs.

De-a lungul timpului, au existat diverse versiuni care încercau să prevestească Apocalipsa. Bineînțeles că nimic concret nu s-a petrecut, fapt pentru care oamenii au căutat și mai adânc semnele care prevestesc sfârșitul. Ideile legate de apocalipsă sunt vechii de mii de ani. În civilizaţia europeană ele au rădăcini în Persia. Religia persană, numită zoroastrism includea credinţe legate de luptele dintre puterile binelui şi cele ale răului, războaie ce ar fi trebuit să culmineze cu sfârşitul lumii.

apocalipsa

Un sfârșit care niciodată nu a mai apărut și care în contextul actual mâine, 21 decembrie, este data producerii iernii astronomice.n consecință, la această dată, durata zilei are valoarea minimă din an, iar durata nopții are valoarea maximă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul are loc invers, momentul respectiv marcând începutul verii astronomice.

În acest fel, mâine este o zi obișnuită, ca oricare alta în care niciun eveniment major nu va pune în pericol existența vieții pe Terra.

loading...

Comentariile sunt închise.