Cu o luna inaintea Apocalipsei! Sunteti pregatiti de schimbare?

Cu o luna inaintea Apocalipsei! Sunteti pregatiti de schimbare?

Astăzi, chiar cu o lună înainte de fatidica dată de 21 decembrie 2012, nu putem să nu ne întrebăm care este adevărul despre Apocalipsa care se spune că ar urma. Părerile sunt împărțite, dacă există foarte mulți care cred cu tărie că Apocalipsa prezisă de mayași este doar o utopie, există alte voci care susțin cu tărie că ceva deosebit se va petrece de astăzi într-o lună.

Există o teorie care susține că de fapt Apocalipsa nu este altceva decât un moment de cotitură pentru cei care vor să se trezească la realitate și să renunțe în a mai vedea în viață doar partea materială. Aceasta ar fi Apocalipsa, înțeleasă printr-o mare schimbare vibraaţională care va fi simţită doar de cei care au o anumită deschidere spre lumea spiritualității.

Pe de altă parte, iubitorii teoriei conspiraționiste susțin teoria producerii unui eveniment catastrofal, prin care întreaga planetă va fi supusă extincției. S-a vehiculat că un meteorit de dimensiuni colosale se îndreptă cu viteză uriașă spre Terra, idee puțin probabilă pentru că nu s-a detectat niciun asemenea corp ceresc care să ameninţe Terra. O erupție vulcanică sau mai multe cutremure de intensitate foarte mare ar mai putea sta în spatele acestei Apocalipse, dar este greu de crezut că aşa ceva se poate întâmpla peste noapte. Au mai fost zvonuri conform cărora și extratereştrii ar avea un interes să aducă Apocalipsa pe Pământ, dar și această teorie pare de domeniul fantasticului pentru că dacă este imposibil să distrugi o planetă fără motiv. Și atunci, ce ar putea să provoace sfârşitul vieții pe Pământ? Cu siguranţă că niciun fenomen natural nu poate pune capăt întregii povești peste noapte, iar singura amenințare reală asupra viații este încălzirea globală, ale cărei efecte devastatoare o să se facă resimțite în viitorul apropiat.

Și atunci ce va fi în 21 decembrie? Această dată marchează sfârşitul calendarului b’ak’tun 13, sau sfârșitul celor 144.000 de zile. Nu există o specificație clară cu privire la ceea ce se va petrece în această dată, dar cu toate acestea diverse texte mayașe oferă o perspectivă. De exemplu, un text antic susține că un zeu vă coborî din ceruri pentru a face ordine pe Terra. Un altul, descoperit de curând în Guatemala, se referă la același zeu care își va face simțită prezența pe Pământ odată cu venirea zilei de 21 decembrie. Acesta este numit simbolic zeul b’ak’tun 13″, care poate să fie o prezență fizică, dar și doar o idee sau un nou curent. Acest zeu poate să fie inițiatorul schimbării la care mă refeream la începutul acestui articol.

În niciun text mayaș nu au fost făcute previziuni apocaliptice, ci s-a încercat sugerarea ideii de trecere a umanității într-o altă eră a existenței, ceea ce intensifică ideea schimbării radicale de care are nevoie întreaga omenire în prezent. Până la deja celebra dată a mai rămas fix o lună, după care cu siguranță că viața va continua sub o formă sau alta pentru că puterea acestui Univers nu constă în distrugere ci în evoluție, progres și transformare.

Loading...
loading...

Related posts