Cu ce fel de instrumente au fost construite monumentele megalitice?

Cu ce fel de instrumente au fost construite monumentele megalitice?

Una dintre cele mai interesante întrebări, atunci când vine vorba despre monumentele megalitice, este cu ce fel de instrumente au fost construite? Această întrebare a născut numeroase controverse și polemici, iar arheologii au încercat să descopere adevărul. Oare au reușit ei sau ne-au oferit supoziții pe care nu putem să le luăm în serios?

Monumentele megalitice, fascinație și mister

Unul dintre motivele pentru care suntem fascinați de monumentele magalitice, precum piramidele din Egipt sau templele misterioase din Peru, este modalitatea în care au fost ridicate. Este vorba despre tăierea pietrelor imense, din cariere aflate la zeci sau sute de kilometri, modul în care aceste blocuri de zeci sau sute de tone au fost cărate și nu în ultimul rând asamblarea lor cu o precizie uimitoare.

monumentele megalitice

Explicațiile tradiționale sugerează că instrumentele obișnuite, primitive, combinate cu fapte extraordinare ale efortului uman au făcut totul posibil. Nu există o explicație plauzibilă pentru faptul că există atât de multe similitudini între modul de construcție al monumentelor megalitice, chiar dacă ele se afla la mii de kilometri distanță între ele. Oare să fie vorba despre tehnici similare? Despre instrumente asemănătoare, pe care le-au inventat, într-un mod suspect, civilizații care au existat la mii de ani diferență? Dacă răspunsul este pozitiv, atunci noi de ce nu dispunem de astfel de tehnici și instrumente?

Legături lipsă

În afară de misterul construcției, există o altă legătură lipsă: Ce s-a întâmplat cu instrumentele? De asemenea, de ce nu vedem informații înregistrate care explică aceste metode de construcție uluitoare?

monumentele megalitice

Este posibil ca aceste metode să fi fost păstrate secrete? Secrete față de cine, dacă toate civilizațiile de pe glob au construit monumente megalitice în același stil și cu aceleași instrumente necunoscute nouă? Sunt doar câteva întrebări la care nu putem să răspundem, dar putem spune că aceste metode ar putea să se bazeze pe tehnici precum folosirea sunetului și vibrațiilor.

„Pietrele cu pânze ale Egiptului”

Atunci când vine vorba despre construcție piramidelor din Egipt, părerile sunt împărțite. Chiar Herodot scria că vechii egipteni au fost arhitecții și constructorii piramidelor. Dar observația lui Herodot a fost făcută de la mare distanță și este posibil să nu fi văzut întreg adevărul.

Al-Masudi, un istoric de origine arabă, considerat Herodot al arabilor, ne spune că vechii egipteni dețineau secretul levitației. Această idee este regăsită într-un dintre scrierile sale despre modul în care au fost ridicate piramidele egiptene.

Când construiau piramidele, creatorii lor au poziționat cu atenție ceea ce era descris ca papirus magic sub marginile pietrelor puternice care urmau să fie utilizate în procesul de construcție. Apoi, una câte una, pietrele au fost lovite cu o tijă de metal. În acest fel, pietrele au începeau să se ridice încet în văzduh și, ca niște soldați dubioși, urmând fără îndoială, ordine – au procedat într-o manieră lentă, metodică, cu câte o piatră pe rând, care zbura la câțiva metri deasupra unei alei pavate cu alte tije de metal.

Această scriere este extrem de sugestivă. Și poate că în acest mod se poate explica modul în care nu doar piramidele au fost construite, ci toate monumentele megalitice. Să nu uităm că este vorba despre blocuri de piatră de câteva zeci de tone, sau chiar sute, pe care oamenii normali nu ar putea să le ridice cu mâinile goale.

sceptrul was

Ce poate să fie această tijă?

Cu toții am văzut zeități egiptene ca Anubis, stând cu o tijă ciudată în mână. Cu toate acestea, nu multe persoane știu care este acel obiect. Se numește sceptru Was. Tija este subțire și perfect dreaptă și asociată cu alte obiecte misterioase precum Ankh și Djed.

Întrebarea este dacă acest sceptru este doar un simbol sau este chiar tija magică pe care a descris-o Al-Masudi în scrierea sa?

Conform enciclopediei A ncient History, aceste obiecte sunt simboluri reprezentând puterea și stăpânirea regală. Mai mult de atât, acest sceptru este reprezentat în numeroasele reprezentări grafice ale vechilor egipteni. În consecință, acest sceptru era deținut doar de faraoni și reprezenta puterea absolută.

În unele înfățișări, sceptrele Was sunt care susțin acoperișul unui altar în timp ce Horus privește în sus. Din această imagine, putem să ne dăm seama că acest sceptru nu este doar un simbol imaginar, ci o adevărată unealtă sau armă, cu care se putea face lucruri mărețe. Așadar, sceptrul Was ar putea fi instrumentul care făcea posibilă levitația blocurilor de piatră.

sceptrul was

Acustica monumentelor megalitice

Astăzi, învățăm noi modalități de a privi structurile antice. Arheoacustica dezvăluie modul în care sunetul a jucat un rol vital în construcția de site-uri din întreaga lume. Studiile realizate în prezent, 

arată cum vibrațiile modifică geometria materiei în moduri complexe și inexplicabile. În plus, misterele mecanicii cuantice sunt incredibile, întrucât găsim particule noi și folosim algoritmi de inteligență artificială pentru a descoperi cum funcționează materia în sine.

monumente megalitice

Odată ce aceste secrete vor fi descoperite pe deplin, putem să ajungem să înțelegem pe deplin modul în care au fost ridicate monumentele megalitice de pe planeta noastră. Și atunci de ce ne credem o civilizație avansată, când noi, nu putem, să înțelegem o tehnică de construcție extrem de simplă la prima vedere, dar complicată pentru tehnologia noastră?

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)