Conspiratii

Criza populatiei: Masura controversata a parcurilor pentru rulote

Ziua de 29 octombrie 1929 a reprezentat cea mai neagră zi din istoria bursei americane. În acea zi bursa americană s-a prăbușit, înregistrându-se o criză economică fără precedent în care şomajul cronic devenise una dintre cele mai stringente probleme. În 1932 Franklin D. Roosevelt a fost ales președintele SUA, învingându-l fără drept de apel pe Herbert Hoover în cursa electorală pentru Casa Alba.

Programul de regenerare economică propus de Roosevelt cuprindea măsuri variate, de la finanțarea serviciilor publice şi până la instituirea unei forme de protecţie civilă. Încet dar sigur Statele Unite ale Americii a început să-şi revină din punct de vedere economic şi Roosevelt a fost reales președinte pentru încă trei mandate, în 1936, 1940 şi 1944.

Aceasta revenire economică spectaculoasă a fost posibilă şi în urma unei măsuri considerată dubioasă la vremea respectivă, dar se pare că a contribuit fără doar şi poate la creșterea economiei. Preşedintele SUA ştia că o problemă care cauzează colapsul economic era suprapopularea ţării. Se spune că în secret, Roosevelt a luat legătura cu diverși arhitecţi şi ingineri şi le-a cerut să conceapă nişte „case mobile”. Acestea ar fi asigurat un confort oamenilor fără adăpost, cât şi familiilor cu venituri mici. În acest fel „săracii” din Statele Unite au fost forţaţi să se integreze în diverse comunităţi. S-a cumpărat pământ în statele din centru-vest şi au fost create adevărate comunităţi ale „campingurilor pentru rulote„.

rulote - Criza populatiei: Masura controversata a parcurilor pentru rulote

Singurul dezavantaj, pe care nu îl cunoştea nimeni, era faptul că aceste „orășele” erau dezvoltate în regiuni cu o frecvenţă anormal de mare de tornade. Astfel, parcurile de rulote erau frecvent lovite de fenomenele naturale şi mii de oameni îşi pierdeau viaţa anual. În acest fel, nimeni nu se putea face vinovat de moartea miilor de persoane. Chiar şi în prezent  parcurile de rulote sunt aşezate în fata tornadelor şi sute de oameni îşi pierd viaţa sau sunt răniţi de furia naturii.

Se spune că această metodă s-a dovedit a fi benefică pentru a ţine sub control populaţia SUA în anii crizei economice şi astfel, economia şi-a regăsit resursele pentru a deveni una competitivă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top