Take a fresh look at your lifestyle.

CRISTALE DE SARIRA DESCOPERITE ÎN DINTELE UNUI CĂLUGĂR BUDHIST

În anul 1056, în provincia Shanxi, China, a fost construit un templu sub formă de pagodă, în întregime din lemn, după o tehnică tradițională care nu presupune utilizarea cuielor.

Fiind o zonă puternic seismică, în provincia Shanxi sunt preferate construcțiile din lemn, mult mai rezistente la cutremurele cu magnitudine mare.

În anul 1974, templul a necesitat anumite reparații. În interiorul unui perete au fost descoperite osemintele unui călugăr budhist. Specialiștii au recuperat osemintele și le-au supus unor analize minuțioase. Spre surprinderea lor, au descoperit un dinte care prezenta în interiorul lor un material care nu era de origine terestră. Acest material se numește sarira și rămâne intact chiar și în urma incinerării.

Materialul este strălucitor și are forma unor cristale colorate. Surpriza a fost și mai mare atunci când s-a constatat că bucățile de sarira existau în mod natural în interiorul dintelui și nu fuseseră introduse printr-un procedeu anume.

Folosind un microscop electronic foarte performant, mărea imaginea de o mie de ori, cercetătorii au descoperit cinci cristale de sarira care aveau forma unui Budha. În mijloc se afla un sarira de dimensiuni mai mari, iar în jurul său alte patru cristale de dimensiuni mai mici.

Supuse analizei, bucățile de sarira au relevat că au o vechime de trei miliarde de ani, iar dintele o vechime de 2500 de ani. Sarira are o conductivitate termică superioară diamantului. Testele au mai arătat că la o presiune de 2000 de tone, sarira rămâne intactă.

Loading...

Sarira este considerat cel mai dur material cunoscut până acum, el fiind indestructibil. Cu toată tehnologia de care dispune știința modernă, sarira nu a putut fi realizată artificial în laborator.

Conținutul în carbon anorganic al diamantului este de 99,98%, situație care îl face să fie singura substanță formată dintr-un singur element. Există zeci de milioane de tipuri de cristale naturale și artificiale, clasificate în 7 categorii. Una dintre aceste categorii este sistemul cristalin hexagonal, categorie căreia îi aparține și sarira.

Acum 50 de ani, o nouă formă de diamant cu structură hexagonală numită lonsdaleit a fost descoperit într-o rocă spațială care a căzut în Arizona. Testele au releva că sarira are o structură similară cu lonsdaleitul.

Ca și compoziție sarira este formată din 98,07% carbon, sulf, zinc, antimoniu și telur. S-a estimat că fiecare cristal de sarira descoperit în dinte, valorează 20 milioane de euro.

CRISTALE DE SARIRA

Dincolo de aceste valori colosale rămân două întrebări. Cum au ajuns cristalele în interiorul dintelui și cum se poate explica forma asemănătoare unui Budha?

loading...

Comentariile sunt închise.