The news is by your side.

Criptozoologie: Capra cu chip de om provoacă controverse pe rețele de socializare

În India a apărut o capră ciudată, cu chip uman, care a însămânțat panica prin oameni. Aceștia susțin că această capră este un mutant hidos și fața sa are caracteristicile unui chip uman.

Imaginile cu capra mutant au devenit virale în clipa în care  Samiraa Aissa le-a încărcat pe Youtube. Videoclipul a fost privit de milioane de persoane, pentru ca mai apoi să fie preluat de site-ul de știri Asiaone.com.

Capra mutant există într-un sat din India. Încă de când a fost mică, oamenii și-au dat seama că este ceva neregulă cu această capră. În loc de capul clasic al unei capre, aceasta are un cap mai mare cu trăsături umane.

Numeroși criptozoologi s-au deplasat la fața locului pentru a studia această curiozitate a naturii. Nu se poate spune cu exactitate dacă capra mutant a suferit o modificare genetică comună sau nu.

Cu toate aceștia localnicii sunt speriați de capra cu chip uman și cred că ea prevestește un eveniment tragic. Pe de cealaltă parte, specialiștii susțin că animalul duce o viața normală și nu are nimic în comun cu paranormalul sau temerile oamenilor.

De-a lungul timpului, numeroase astfel de animale au fost văzute în diferite locuri de pe Terra. Capra cu chip uman nu este o noutate, chiar dacă la prima vedere pare înspăimântătoare.

Criptozoologia

Criptozoologia este știința care se ocupă cu descoperirea speciilor de animale aparent dispărute sau a căror existență nu a fost dovedită. Véronique Campion-Vincent, unul dintre cei mai faimoși criptozoologi din Europa susținea în 1992 că: ”Apariția animalelor inexplicabile a devenit o normalitate. Convingerile că animale fabuloase sau supranaturale există încă din cele mai vechi timpuri și în acest fel s-au născut miturile”.

capra cu chip de om

Această ştiinţă îşi trage numele din greacă, pornind de la cuvintele kryptos (ascuns) şi zoon (animal),însemnând “ştiinţa care se ocupă de studiul animalelor ascunse”. Este o ştiinţă destul de nouă, fiind prima dată definită de Bernard Heuvelmans, zoolog cunoscut. Mai multe lucrări au urmat în acest domeniu, începând cu anii ’50, în prezent fiind cu sutele, mai mult sau mai puţin ancorate în realitate.

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și