Criogenia: Viața după moarte! O companie americană oferă asemenea servicii

0

Compania americană Alcor, specializată în criogenie, oferă servicii de congelare de cadavre în vederea unei resuscitări ulterioare când tehnologia va permite acest lucru. Cea mai tânără persoană criogenată este o fetiță de doi ani din Bangkok.

Matherym Naovaratpong s-a născut cu o formă de cancer incurabilă și după multe tratamente și intervenții medicale, copila a murit la doar doi ani.

Tatăl fetiței a decis să apeleze la serviciile companiei Alcor, care păstrează cadavrele în vederea unei viitoare resuscitări. Metoda folosită de specialiștii în criogenizare poate fi aplicată doar după moartea oficială a persoanei și implică înlocuirea fluidelor din corp cu o substanțe anticongelante și îndepărtarea creierului pentru a se păstra în condiții optime.

Odată aplicată acestă procedură numită ”crioprotecție”, corpul este congelat și păstrat pe perioadă nedeterminată, mai exact până în momentul în care tehnologia oferă o soluție pentru a renaște persoana.

Încă o iubim. Încă luptăm să depășim momentul. Nu încetăm să plângem”, a mărturisit pentru presa internațională, Sahatorn, tatăl fetiței criogenate, adăugând că speră ca atunci când Matherym va fi adusă din nou la viață își va păstra personalitatea.

criogenare - Criogenia: Viața după moarte! O companie americană oferă asemenea servicii

Compania Alcor susține că serviciile de criogenie pe care le oferă sunt un experiment și nu garantează o a doua șansă la viață, însă luptă pentru a găsi posibilități. Pe de altă parte, scepticii sunt de părere că reprezentanții Alcor nu fac decât să vândă un produs science-fiction, profitând de durerea familiilor celor decedați.

Cyd.ro

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și