Criogenia: Viața după moarte! O companie americană oferă asemenea servicii

Compania americană Alcor, specializată în criogenie, oferă servicii de congelare de cadavre în vederea unei resuscitări ulterioare când tehnologia va permite acest lucru. Cea mai tânără persoană criogenată este o fetiță de doi ani din Bangkok.

Matherym Naovaratpong s-a născut cu o formă de cancer incurabilă și după multe tratamente și intervenții medicale, copila a murit la doar doi ani.

Tatăl fetiței a decis să apeleze la serviciile companiei Alcor, care păstrează cadavrele în vederea unei viitoare resuscitări. Metoda folosită de specialiștii în criogenizare poate fi aplicată doar după moartea oficială a persoanei și implică înlocuirea fluidelor din corp cu o substanțe anticongelante și îndepărtarea creierului pentru a se păstra în condiții optime.

Odată aplicată acestă procedură numită ”crioprotecție”, corpul este congelat și păstrat pe perioadă nedeterminată, mai exact până în momentul în care tehnologia oferă o soluție pentru a renaște persoana.

Încă o iubim. Încă luptăm să depășim momentul. Nu încetăm să plângem”, a mărturisit pentru presa internațională, Sahatorn, tatăl fetiței criogenate, adăugând că speră ca atunci când Matherym va fi adusă din nou la viață își va păstra personalitatea.

Criogenia

Compania Alcor susține că serviciile de criogenie pe care le oferă sunt un experiment și nu garantează o a doua șansă la viață, însă luptă pentru a găsi posibilități. Pe de altă parte, scepticii sunt de părere că reprezentanții Alcor nu fac decât să vândă un produs science-fiction, profitând de durerea familiilor celor decedați.

Cyd.ro

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și