Take a fresh look at your lifestyle.

Criogenia, a doua viață. Cazul femeii care a păcălit moartea

Jean Hilliard avea 19 ani în anul 1980. În noaptea de 20 decembrie 1980, se întorcea acasă, după ce făcuse o vizită unui prieten. Pentru că avea viteză, iar șoseaua era acoperită cu gheață, mașina a derapat și a fost percutată într-o râpă.

Cu toate că era rănită, a reușit să iasă din mașină și hotărăște să pornească spre casa prietenului său. A luat această decizie, pentru că era conștientă că la temperatura de -30 de grade Celsius, nu ar fi rămas în viață.

Cu toate că ningea și sufla un vânt glaciar, a reușit să ajungă în apropierea casei bunului său prieten. Când s-a apropiat de aleea casei, corpul său a cedat. A fost descoperită a doua zi de dimineață, la ora șapte, de Wally Nelson, prietenul său.

Acesta a crezut că este moartă. Trupul său părea sculptat în gheață, ochii erau larg deschiși, iar privirea vitroasă.

Jean a fost transportată la Fosston Municipal Hospital. Medicii au declarat că nu au mai văzut un caz asemănător. Trupul lui Jean era un cub de gheață. Gura era închisă, rigidă, înghețată. Era imposibil să-i fie acordat primul ajutor.

Loading...

În ciuda acestei situații, medicii au reușit să constate că inima lui Jean funcționa, 8 bătăi/minut. Tot ce au putut face medicii a fost să o introducă pe Jean într-un sac cald. La orele 13 a început să dea semne de viață. După trei ore își putea mișca mâinile și picioarele. Nu a fost necesară nicio amputație. După 49 de zile, Jean a părăsit spitalul, recuperată complet.

Indestructibilele tridigrade

Tridigradele sunt animale nevertebrate de dimensiuni foarte mici și sunt răspândite pe tot globul, în Himalaia la înălțimi de 6000 de metri, în apele oceanelor la adâncimi foarte mari în nisip, pământ, roci. Sunt cunoscute peste 1000 de specii de tridigrade.

Experimentul a început acum 30 de ani, într-un laborator japonez de cercetare. O tridigradă adultă și un ou au fost introduse într-un congelator, la o temperatură de -20 de grade Celsius. După 30 de ani, tridigrada a fost readusă la viață, iar după șase zile, oul a eclozat.

Criogenia

Criogenia, a doua viață

Trei specialiști de la Universitatea Oxford au declarat că au întocmit actele prin care își dau acordul ca după moartea lor să fie congelați, până când știința va face progrese și-i va putea readuce la viață. Cei trei consideră că peste 100 de ani, vor putea fi reanimați și vor putea duce o viață normală.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și