Criminali celebri. DE LA JACK SPINTECĂTORUL LA RÂMARU

În anul 1888, Londra, cinci prostituate sunt omorâre cu bestialitate. Asasinul a trimis mai multe scrisori poliției, în care susținea că este autorul crimelor și se numește Jack Spintecătorul.

Jurnalistul Stephen Knight a investigat documentele vremii și a scris cartea Jack Spintecătorul, ultima soluție. La scurt timp după apariția cărții, Knight a murit în condiții suspecte. Se spune că ar fi fost otrăvit. Avea 33 de ani.

Cu câțiva ani înainte de această carte, el a publicat romanul Frăția în care vorbește despre infiltrarea francmasoneriei în economia britanică, în justiție, poliție. El susținea că francmasonii au o influență majoră la curtea regală britanică.

El amintește despre prințul Victor Albert, fiul cel mai mare al regelui Eduard al VII-lea, căsătorit cu regina Victoria și Mare Maestru al Lojei Britanice Unite.  Conform documentelor vremii, prințul era un client fidel al bordelurilor, făcând chiar o pasiune pentru o prostituată. Aceasta a făcut parte dintre cele cinci prostituate care au fost asasinate.

Dat fiind escapadele amoroase ale prințului, scandalul la curtea regală a fost foarte mare, coroana regală fiind în primejdie. Șeful poliției era Charles Warren un cunoscut francmason.
Toate cele cinci victime au fost ucise cu un cuțit. Gâtul era tăiat, organele genitale mutilate, iar toate bijuteriile pe care le purtau au fost așezate la picioarele lor. Se spune că acest lucru face parte dintr-un ritual francmasonic.

Corpurile au fost mutilate cu o precizie pe care numai un medic chirurg o putea avea. Au fost suspectați medici de la curtea regală și din spitalele londoneze, dar și oameni de rând. Lista suspecților a fost una lungă, peste 137 de persoane. Cu toate acestea, criminalul nu a fost descoperit.

Sunt voci care susțin că ancheta a fost mușamalizată dat fiind apropierea de curtea regală britanică.
Nici Bucureștiul nu a fost ocolit de teroarea unui criminal în serie. Ion Râmaru a ucis patru femei, a încercat să ucidă alte șase, a violat mai multe femei pe care le-a și tâlhărit.

Aceste tragice evenimente s-au întâmplat în perioada 1970-1971. Ion Râmaru era student, unul mediocru și conform mărturiilor colegilor săi era o fire introvertită, retras, chiar ciudat.  Obișnuia să-și muște victimele și să le sugă sângele.

După moartea tatălui său, Florea Râmaru, s-a aflat că și acesta a fost criminal în serie. Efectuase patru crime în anul 1944.

ramaru - Criminali celebri. DE LA JACK SPINTECĂTORUL LA RÂMARU

Ion Râmaru a fost condamnat la moarte, după ce identitatea sa a fost descoperită din cauza unui buletin de analize medicale pe care-l pierduse la locul ultimei crime. A fost executat la Jilava. Ultimele sale cuvinte au fost că numai tatăl său este vinovat pentru crimele sale.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns