Mozaic

Creierul femeilor este diferit de cel al bărbaților! Femeile sunt generoase și bărbații egoiști

Creierul bărbatului este diferit de cel al femeii. Cel puțin așa sugerează un nou studiu, realizat de oamenii de știință. Cu toate că există unele asemănări între cele două tipuri de creiere, specialiștii susțin că sunt foarte diferite.

Un nou studiu, realizat de neurologii de la Universitatea din Zurich, Elveția, sugerează că femeile dețin un creier diferit de cel al bărbaților. În acest context, s-a descoperit că femeile sunt mult mai generoase decât bărbații, deoarece creierul lor reacționează mai puternic la comportamentul presocial și egoist.

Pentru femei, comportamentul prosocial declanșează un semnal de recompensă mai puternic, ceea ce le face să fie mult mai generoase decât bărbații, care, din cauza impulsurilor scăzute din creier sunt egoiști.

Striatul, adică regiunea din creier, este responsabil pentru evaluarea recompensei este mult mai activ în creierele femeilor și se activează mult mai des în cazul în care este nevoie să fie luată o decizie. Acesta este activat mai puternic în creierul feminin în timpul deciziilor prosociale decât în ​​timpul deciziilor egoiste. Prin contrast, deciziile egoiste au condus la o activare mai puternică a sistemului de recompense în creierul masculin.

Coordonatorul studiului, Dr. Alexander Soutschek, susține că această nouă descoperire demonstrează că cele două tipuri de creiere, cel al femeilor și cel al bărbaților, reacționează diferit în anumite situații.

Experimentul a fost extrapolat și atunci când le-au fost administrate anumite pastile participanților la studiu, aceștia au reacționat în mod contrariu. Surprinzător sau nu, femeile au dat dovadă de egoism, în timp ce bărbații au devenit brusc generoși.

În acest fel, se confirmă faptul că femeile sunt diferite, din punct de vedere neurologic, de bărbați. Studiile empirice arată că femeile sunt  recompensate cu laude pentru comportamentul prosocial, ceea ce înseamnă că sistemele lor de recompensare învață să aștepte o recompensă pentru un anumit tip de comportament. Această latură a fost dezvoltată, de-a lungul timpului, din punct de vedere social și se transmite din generație în generație.

Ce este comportamentul presocial?

Comportamentul prosocial este reprezentat de suma acelor comportamente care arată că unui individ .Pentru noi acest comportament este important ….Toate studiile sugerează că actvitățile prosociale sunt esențiale pentru bunăstarea grupurilor sociale într-o gamă largă de modalități.

creier - Creierul femeilor este diferit de cel al bărbaților! Femeile sunt generoase și bărbații egoiști

Un comportament al unei persoane este considerat ca fiind un comportament prosocial când el are urmări pozitive asupra sa sau asupra celorlalți indivizi din comunitatea unde comportamentul are loc, întărind astfel legăturile sociale din interiorul acestei comunități.
Prin contrast un comportament al unei persoane este considerat ca fiind un comportament antisocial când el are urmări negative asupra sa sau asupra celorlalți indivizi din comunitatea unde comportamentul are loc, întărind astfel legăturile sociale din interiorul acestei comunități.

 

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. anonim

    28 noiembrie 2017 at 12:48

    Generalizari stupide facute de indivizi implicati in spalarea pe creier a oamenilor.
    Femeile sunt capabile de crime la fel de odioase ca barbatii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top