Descopera

COTLOANELE TENEBROASE ALE PENTAGONULUI ȘI CIA

După mai bine de 50 de ani, la presiunea media, guvernul american a dat publicității 17 pagini care conțin informații cu privire la experimentele care aveau ca scop controlul mental și erau finanțate de Pentagon, în timpul războiului rece.

Documentul declasificat prezintă participarea CIA alături de Pentagon, la mai multe experimente, în care erau administrate droguri psihotrope la subiecți. Proiectul s-a numit MK-ULTRA și a fost demarat în anul 1951, în cel mai mare secret.

Era utilizat un mix format din cele mai droguri puternice care în multe cazuri s-a soldat cu moartea sau comoții cerebrale. Subiecții acestor teste erau prizonierii de război. Experimentele nu s-au efectuat numai în laborator, sub control strict.

Specialiștii susțin că acest mix de LSD, heroină, cocaină, face din subiect un animal care se dezlănțuie.
Experimente asemănătoare au fost realizate și de naziști în lagărele de concentrare. Primele experimente de control al mentalului cu ajutorul drogurilor s-au realizat în Anglia, în anul 1822. După câțiva ani, experimentele au început și în Germania.

În cele 17 pagini care au fost declasificate se subliniază faptul că unii dintre subiecți au fost supuși acestor teste fără voința lor. Unii subiecți erau deținuți, bolnavi cu boli psihiatrice, oameni ai străzii, dar și persoane cu un anumit statut social.

Primele teste au început în anul 1951. După câțiva ani, proiectul s-a extins în ideea de a forma ucigași la comandă sau de a induce amnezia la unii agenți ai serviciilor secrete care deveniseră incomozi. Din anul 1953, testele au vizat comunități izolate din SUA și din țări europene. În Kentucky, CIA a finanțat crearea într-un laborator a unui drog sintetica care a fost testat pe populația afro-americană.

loading...

Experimentele s-au extins, multe dintre ele realizându-se în bordeluri, unde bărbații erau drogați și apoi filmați, în vederea studierii comportamentului sexual, în astfel de situații. În timp, testele s-au realizat cu ajutorul electroșocurilor. Dat fiind numărul mare de decese, în urma folosirii LSD-ului, CIA hotărât introducerea electroșocurilor.

În această parte a proiectului au fost cooptați profesori de la Universitatea Yale, care utilizau unde radio de frecvență medie. În creierul subiectului era implantat un receptor, cu ajutorul căruia activitatea creierului era modificată.

Cu ajutorul undelor radio s-a reușit inducerea somnului la persoane aflate la distanță sau perturbări senzoriale. În anul 1980, directorul CIA a ordonat să fie distrusă arhiva privind cele peste 150 de programe derulate în cadrul proiectului MK-ULTRA.

colaps social - COTLOANELE TENEBROASE ALE PENTAGONULUI ȘI CIA

Proiectul a fost oprit în anul 1988, când un cercetător din cadrul acestui proiect fusese subiect al unor astfel de teste. El s-a sinucis, aruncându-se de la etaj. Ancheta a scos la iveală latura tenebroasă a acestui proiect.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top