The news is by your side.

Cosmolog rus: „Găurile negre ar putea fi casa civilizațiilor extraterestre”

0

Cosmologul rus Vyacheslav Dokuchaev susține că în cazul în care viața din Univers trebuie descoperită, atunci cel mai bun loc pentru a o căuta este în interiorul găurilor negre.

Până în prezent, din motive tehnologice, omenirea a căutat viața extraterestră pe așa numitele exoplanete. S-a implementat ideea că viața are nevoie de anumite componente clare printre care apa și căldura. Această idee este deja învechită doar pentru simplul fapt pentru care omul a devenit conștient că doar un anumit tip de viață se dezvoltă în condițiile sus menționate.

Cosmologul rus Vyacheslav Dokuchaev explică faptul că dacă dorim să descoperim locurile de proveniență al unor civilizații extraterestre ar trebui să căutăm în interiorul găurilor negre. Se cunoaște faptul că o gaură neagră se comportă precum un aspirator, care atrage orice particulă, chiar și pe cele de lumină, în interiorul său, dar materia după ce trece de pragul inițial are tendința de a se stabiliza.

Astfel, orizontul evenimentului, adică momentul după care materia este absorbită, conferă condițiile optime pentru dezvoltarea vieții. În acest fel, civilizații extrem de avansate se pot regăsi în interiorul găurilor negre. Odată ce nivelul dezvoltării a atins nivelul trei pe scara lui Kardashev este cert că civilizația din interiorul găurii negre îi poate folosi întreaga energie și străpungerea raportului spațiu-timp nu ar mai fi o problemă. Singura problemă pentru omenire este că nivelul de dezvoltare actual nu îi permite călătoria în Univers pe distanțe foarte mari și cu atât mai puțin cercetarea găurilor negre prin interior.

Potrivit unor cercetători, o supercivilizație (extraterestră) este o civilizație ipotetică pentru care călătoriile interstelare într-un timp rezonabil nu prezintă probleme. Însă o rasă aflată în stadiul nostru de dezvoltare nu ar putea deosebi tehnologia unei astfel de supercivilizații de magie. Conform acestei definiții civilizația umană este departe de a fi o supercivilizație.

Misterul-Stelei-Polare-Ce-se-intampla-cu-astrul-care-indica-Polul-Nord-Ceresc- Cosmolog rus: "Găurile negre ar putea fi casa civilizațiilor extraterestre"

În 1964 astrofizicianul rus Nicolai Kardasev a clasificat civilizațiile în funcție de cantitatea resurselor energetice consumate:

tipul I – civilizația folosește resursele energetice ale planetei pe care a apărut
tipul II – folosește de 10 miliarde de ori mai multă energie decât tipul I – prin captarea ei de la steaua mamă
tipul III – ar folosi energia unei întregi galaxii.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și