Descopera

Corpul uman poate prezice viitorul

Corpul uman este o mașinărie foarte performantă ale cărei mistere nu sunt pe deplin descifrate. Un studiu interesant demonstrează că omul beneficiază de un corp capabil să prevadă viitorul. Cercetare, efectuată de Julia Mossbridzh profesor în cadrul Universității Northwestern și publicată în Frontiers of Perception, împinge ştiinţa spre o sferă cu totul nouă, cea a spiritualității.

Cel mai important este faptul că înainte ca un pericol să se întâmple corpul uman simte şi transmite diferite semnale fizice, prin dilatarea pupilelor, schimbări importante în activitatea creierului său modificarea ritmului cardiac. Aceste semnale sunt transmise cu cel mult 10 secunde înaintea dezastrului pentru ca omul să poată evita pericolului.

De asemenea, corpul uman transmite şi semnale bazate pe sentimentul de anticipare, care conform studiului, se produc cu doar câteva secunde înainte că primejdia să se apropie. Mai mulți voluntari au fost testați și supuși unor evenimente primejdioase. Cei mai mulți dintre ei au presimțit că va urmă ceva neplăcut cu doar câteva secunde înainte să se întâmple. Acest fapt sugerează că organele de simț percep primejdia dinainte să se întâmple și ele fie nu transmit corect semnalul spre creier, sau pur și simplu creierul nu este capabil să înțeleagă acest semnal. Totuși, atunci ia naștere sentimentul de anticipare care până la urmă trimite semnale de avertizare.

premonitii - Corpul uman poate prezice viitorul

Există și savanți care contestă acest studiu, susținând că premonițiile nu există. „Oricare ar fi rezultatele acestui studiu, asta nu înseamnă că anticiparea sau premoniția există„, este de părere Rufin VanRullen, membru al Centrului de Cercetare asupra Creierului și Cogniției. De asemenea, VanRullen crede că acest simț nu există și de-a lungul timpului au existat mulți cercetători care au încercat să-l găsească fără rezultate prea concludente.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top