Corpul uman este format din atomi care au vârsta Universului! Omul, vid 99, 99%

Pentru ce ne naștem, trăim și murim? Ce se întâmplă după moartea fizică? Sunt câteva întrebări la care lumea științifică nu a găsit răspunsuri. Corpul uman este format din atomi care au vârsta Universului. Fiecare atom este programat astfel încât să dea naștere unei molecule care se asociază cu o alt moleculă pentru a crea viața.

Atomii nu s-au format acum câțiva zeci de ani, sute sau mii de ani. Ei s-au format odată cu Universul, acum 14 miliarde de ani, și fac parte din acest imens necunoscut. Fiecare parte din organismul nostru s-a creat grație formării atomilor.

Cei mai vechi atomi sunt cei de hidrogen. Ei s-au format odată cu Big Bang-ul. A urmat formarea atomilor de carbon, oxigen, azot, sulf.
Vârsta nu este egală cu cea a organismului uman. Pielea, oasele, sângele sunt constituite din atomi și molecule a căror vechime este de miliarde de ani.

Omul, vid 99, 99%

Fiecare atom care formează structura organismului uman diferă prin numărul de protoni. Atomul de hidrogen are un singur proton, carbonul are 6, iar uraniul poate avea până la 92.

Protonii nu sunt singurele particule care formează atomii. În timp ce protonii au o încărcătură electrică pozitivă, neutronii nu au încărcătură electrică. Electronii părăsesc un atom pentru un altul. Ei au o mișcare haotică, în care se constituie un atom într-un vid de 99,99%.

Heisenberg, părintele fizicii cuantice

Conform teoriei sale, atomul este o abstracție matematică care se naște din spirit și Univers. După formarea sa, Universul s-a scindat în două părți care s-au opus legii fundamentale a cauzalității.

Loading...

Corpul uman este format din 1,26 miliarde de celule care mor și sunt înlocuite în cinci minute. În trei luni avem o altă piele și un nou schelet. Cu toate acestea, în fiecare lună, pierdem 100 de fire de păr.

rp_corpul-uman.jpg

Impulsurile nervoase din interiorul organismului circulă cu viteza de 273 km/h. Heisenberg a lansat teoria conform căreia suntem mult mai bătrâni decât vârsta pe care o avem. Un copil nu are vârsta de câțiva ani, ci este mult mai bătrân, din cauza atomilor și moleculelor care formează organismul și care au o vechime de 14 miliarde de ani.

loading...

Comentariile sunt închise.