Mistere

Corbii
Descopera

Corbii, simbolul înțelepciunii, iar lupii sunt simbolul distrugerii

5views

Corbii și lupii sunt animalele cele mai prezente în mitologia românească. Ele au devenit adevărate simboluri, corbii sunt comparați cu înțelepciunea, în timp ce lupii simbolizează distrugerea sau războiul.

Nu știm dacă strămoșii noștri au avut o scriere. Există însă, probe răzlețe în acest sens, dăltuite pe pietre bătrâne. Dacă privești o hartă a României, vei constata faptul că două animale au dat numele celor mai multe locuri. Este vorba despre lup și corb. Locurile line, precum vâlcelele, pădurile au primit numele lupului,vîlk, adică lup în slavonă. Zonele abrupte, fracturate au primit numele de corb, vran în slavonă. De aici numele de Vrancea. Cuvântul celtic pentru corb este bran.

Corbul a fost asociat cu întunericul, răul, pasărea care mânca cadavrele soldaților. Cicero a scris despre faptul că aceste păsări au prevestit moartea lui Tiberius și pe cea a lui Platon.

În mitologie, corbul este simbolul înțelepciunii, în timp ce lupii sunt simbolul distrugerii. Carl Jung spunea despre corb că este partea întunecată a psihicului care trebuie integrată în personalitate pentru a putea permite comunicarea între toate aspectele umane.

Corbii de Piatră

Corbii de Piatră este o localitate așezată lângă Nucșoara, Argeș. Este un loc ciudat. În piatra albă a muntelui, corbii au săpat cu ghearele și ciocul culcușuri. Toți eroii și domnitorii țării stau sub semnul Corbului saturnian, al negrului. La Corbii de Piatră există o grotă naturală unde oamenii primitivi se ascundeau, trepte săpate în piatră, altare pentru anumite ritualuri.

Loading...

Herodot povestește în scrierile sale despre sacrificiile umane care se făceau aici, în cinstea lui Zamolxis. Grota a fost transformată, în timp, în biserică. Aici se află un altar ortodox și unul catolic.  Frescele din biserică sunt originare din secolul al XIV-lea. Unii istorici consideră că frescele de la Corbi au fost model pentru Biserica Domnească din Curtea de Argeș. În rând cu biserica este sculptat în piatră un tribunal în aer liber. Acolo, domnitorul Neagoe Basarab făcea judecata publică.

În fața bisericii se află o cruce, sculptată în piatră. În mijlocul acesteia se află un trandafir. Nu se știe cine a pus crucea în acea zonă și ce reprezintă trandafirul, simbolul rozicrucienilor, pe o cruce ortodoxă. În anul 1970, un dascăl a descoperit în pivnița sa, o piatră de culoare neagră, de mărimea unei pâini. Pe suprafața pietrei sunt imagini cu corăbii, cavaleri și înscrisuri într-un alfabet necunoscut. O echipă a televiziunii a filmat și fotografiat piatra, însă la scurt timp, ea a dispărut.

Cercetătorii nu au putut da o explicaţie cu privire la proveniența pietrei. Mulți susțin că este o piatră căzută din cer, la fel cu cea din Kaaba, pe care oamenii au scrijelat imnuri religioase, cu 2000 de ani înainte de Zamolxis. În curțile localnicilor sunt niște bolovani din piatră cu forme ciudate. Par a fi ouă de dinozaur sau fragmente din statui ciclopice. Legendele vorbesc despre existența uriașilor în aceste locuri. Ei ar fi trăit înainte de Potop.

Corbii

O cronică ungurească prezintă o întâmplare care s-a petrecut chiar la Corbii de Piatră. Iancu Valahul, tatăl lui Matei Corvin, își avea reședința într-o cetate aflată chiar la Corbii de Piatră. Tânărul Matei se juca cu un inel al mamei sale, când un corb i-a furat bijuteria. Tatăl său a săgetat corbul și au recuperat inelul. În cinstea acelui eveniment, Iancu și-a pus pe blazon un corb cu un inel în cioc. Mai târziu, Matei schimbă blazonul, un corb cu o cruce în cioc.

loading...