Coranul și misterul numerelor care se repetă obsesiv

Coranul, cel mai de preț manuscris al musulmanilor, nu cuprinde doar învățăturile pe care Mohammad le-a transmis posterității, ci și un sistem sau un cod, care se conturează în jurul fatidicului număr 19. Acest număr pare să fie cheia, care deschide porțile unei lumi esoterice, ascunsă intenționat în Coran.

Mohamed și nașterea Coranului

Într-o noapte de toamnă din anul 610, Mohammad se ruga într-o peșteră de pe dealul Hira, din apropiere de Mecca. Atunci minunea s-a întâmplat, iar arhanghelul Gavril i s-a arătat. Acesta din urmă i-a porunci să citească, iar Mohammad i-a spus că nu știe. De trei ori arhanghelul Gavril i-a porunci să citească, până ce profetul a realizat că a fost brusc înzestrat cu acest dar.

De fapt, Mohammad trebuia să înțeleagă, să scrie și să transmită oamenilor tot ceea avea să-i spună Dumnezeu. Atunci când arhanghelul i-a apărut pentru a patra oară profetului, i-a transmis primele 30 de versete din surata 74. Atunci s-a născut Coranul propriu-zis și Mohammad a început să le transmită oamenilor, care în acea vreme erau reticenți la nouă religie.

Coranul, misterul numărului 19

De-a lungul timpului, cei care au studiat Coranul au remarcat că cifra 19 se repetă obsesiv. Inițial, Dumnezeu i-a spus profetului că a pus de pază 19 îngeri la porțile iadului. Pornind de la această idee, Coranul oferă informații despre nume sau fapte care sunt la număr multipli de 19. De exemplu, găsim în Coran cuvântul Allah de 2698 de ori, număr care se divide de 144 în numărul 19.

Cuvântul al-Rahmam de 57 de ori, adică de 3 ori 19, iar cuvântul al-Rahim se regăsește în Coran de 144 de ori, adică de 6 ori 19. Să fie o simplă coincidență?

Mai mult de atât, cele mai sacre elemente din Coran se numesc Al-Muqatta’ at, caractere care sunt grupate în elemente de 2,3,4 sau 5, la începutul a 29 din 114 surate. De altfel, 114 este divizibil de numărul 19. Surprinzător, nu?

Loading...

numere

Specialiștii în Coran susțin că acest număr 19 ar putea fi numărul lui Dumnezeu sau chiar calitățile ori puterile pe care le deține acesta.

Codul Coranului este unul dintre cele mai ciudate, pentru că până în prezent nimeni nu a reușit să înțeleagă și să explice ce semnificație are cifra 19.

loading...

Comentariile sunt închise.