Contele Saint Germain, trimisul zeilor pe Pământ ca să corecteze dezvoltarea rasei umane

A fost un extraterestru sau poate un cosmonaut venit de pe o altă planetă? A ajuns pe Terra la bordul unei nave spaţiale şi a putut să trăiască simultan în mai multe ţări timp de câteva sute de ani?

Contele de Saint Germain a fost un personaj misterios şi controversat, căruia nu i-a plăcut niciodată să vorbească despre originea sa, averea sau chiar statutul social. A fost cunoscut precum un om bizar, care a trăit în mai multe ţări din lumea întreagă între secolele 17 şi 20. Perioada este una de-a dreptul şocantă, pentru că aşa cum ne arată relatările lui Voltaire, contele de Saint Germaineste omul care nu moare niciodată şi care le ştie pe toate”.

Această caracterizare este una fabuloasă pentru că un geniu precum Voltaire îi aduce cuvinte grandioase unui personaj atât de straniu precum St. Germain. În acest fel, putem să de ducem ce fel de personalitate şi ce caracteristici ieşite din comun poseda cel care a trăit peste 300 de ani. Pe de cealaltă parte, foarte mulţi cred că bărbatul nu a trecut niciodată în eternitate, motiv pentru care misiunea sa spirituală de pe Terra continuă şi în prezent.

Pentru prima dată, contele a apărut în spaţiul public în jurul anului 1710, atunci când muzicianul Rameau l-a zărit în Veneţia. Contele de Saint Germain era caracterizat ca fiind un bărbat înalt, cu părul tuns scurt şi cu înfăţişarea unui bărbat cu o vârstă cuprinsă între 40 şi 50 de ani. Interesant este faptul că înfăţişarea nu şi-a schimbat-o niciodată, de parcă reuşise într-un fel sau altul să păcălească timpul.

De asemenea, abilităţile sale extraordinare din multe domenii au stârnit atât invidia, cât şi aprecierea celor din jurul său. În 1745, când peste noapte Saint Germain a apărut la în Londra i-a fermecat pe toţi cu şarmul său. Horace Walpole (1717 – 1797), istoric englez, l-a caracterizat ca fiind un om ireal, desprins dintr-o altă lume, care venise pe Pământ cu scopuri bine definite. Pe de cealaltă parte, priceperea sa la alchimie şi la transformarea pietrelor în diamante, a făcut să-şi atragă numele de şarlatan.

Întâlnirea cu cu regele Franţei, Loius al XV-lea a rămas consemnată în analele istoriei. Atunci când contele s-a prezentat la Curtea Regală, Louis al XV-lea i-a sugerat că dacă este capabil să facă elixirul vieţii sau să găsească Piatra Filosofală, atunci le va cumpăra cu foarte mulţi bani. În tot acest timp i s-a oferit un conac şi o pensie pe viaţă. Contele de Saint Germain a refuzat politicos propunerea regelui spunând că are suficienţi bani încât să trăiască bine toată viaţa şi i-a aruncat pe masă mai multe diamante de diferite mărimi. Impresionat, regele Franţei i-a propus să-l susţină în procesul de cercetare şi să realizeze cât mai multe astfel de diamante.

Loading...

Chiar dacă pare straniu, contele descoperise abilitate de a strămuta metalele şi chiar pietrele şi astfel era capabil să transforme orice într-un diamant sau chiar aur. Aceste tehnici le deprinsese cu mulţi ani în urmă, când a avut ocazia să cerceteze şi să studieze amănunţit una dintre cele mai importante piramide din Egipt.

Se mai spune că acolo descoperise mai multe pergamente în care erau descrise cu lux de amănunte secretele unei vieţi cât mai lungi, dar şi modalitatea prin care orice metal putea fi transformat într-unul preţios.

stgermain02

În 1845, Franz Gräffler scria că misteriosul conte de Saint Germain nu este decât un trimis al ţinutului magic din Shambala. Misiunea sa printre pământeni este una de recunoaştere, dar şi de schimbarea valorilor după care societatea îşi ghidează cursul. Pentru că s-a simţit extrem de obosit, contele le-a spus apropiaţilor că are nevoie de o pauză şi că va merge în Tibet pentru a se odihni o perioadă. Această perioadă a fost una extrem de lungă, pentru că timp de 85 de ani nu a mai fost văzut pe nicăieri în lume, pentru ca mai apoi să-şi facă apariţia şi să-şi continue misiunea.

Într-o scrisoare trimisă Helenei Roerich II, în 18 iunie 1936, se vorbeşte despre contele de Saint Germain. Se spune că există ma multe morminte ale sale, în care au fost înmormântaţi diverşi oameni. Niciunul nu este corpul misteriosului conte şi astfel, autorul scrisorii este de părere că Saint Germain nu a murit niciodată şi că trăieşte pe undeva.

De atunci şi până în prezent nu s-a mai vorbit despre prezenţa sa fizică, dar sunt numeroşi cei care susţin cu tărie că încă mai trăieşte ş ori de câte ori omenirea va trece prin momente grele el va reveni pentru a-i ghida pe oameni să depăşească momentele cumplite.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și