Take a fresh look at your lifestyle.

CONTACTUL CU CIVILIZAȚII EXTRATERESTRE. SCENARII POSIBILE

Ce se întâmplă dacă un OZN ar ateriza în Europa? Aceasta este întrebarea care a făcut subiectul unui sondaj realizat în anul 2015 și publicat pe YouGov.

Peste 56% dintre cetățenii germani care au răspuns la sondaj erau convinși că există forme de viață extraterestră. Totodată, din sondaj a reieșit faptul că nu există un plan, o strategie, cu privire la un asemenea eveniment.

Însuși ministrul economiei a răspuns la acest sondaj, declarând că nu are cunoștință ca Germania să aibă un tratat cu o altă țară europeană privind un contact sau o invazie a unei civilizații extraterestre. În ceea ce privește legislația, nu există directive de a acționa în acest sens.

Academia Internațională de Astronomie are un regulament în care se prevede, în cazul recepționării unui semnal extraterestru, acesta trebuie difuzat în întreaga lume.

Dintre toate statele lumii, SUA sunt cele mai bine pregătite în acest sens. În cadrul armatei americane, există o unitate special pregătită pentru astfel de intervenții. În Nevada, la baza aeriană Nellis, sunt antrenați militari care pot face față unui atac extraterestru. Unitatea se numește 527 SAS și dispune de tehnică avansată cu care poate interveni în cazul unui atac extraterestru.

O anchetă realizată în anul 2017, de către 20th Century Fox, a relevat că peste 50% dintre americanii supuși sondajului au declarat că un atac extraterestru este iminent. Mulți dintre subiecții sondajului au declarat că au fost martori la apariția unor obiecte zburătoare de origine extraterestră.

Loading...

Seth Shostak, cercetător SETI, a declarat că omenirea a intrat în contact cu civilizațiile extraterestre, dar, din considerente care țin de securitatea mondială, nu au fost divulgate.

Institutul SETI a publicat un studiu cu privire la impactul pe care îl poate avea un eventual contact cu o civilizație extraterestră. Conform studiului, există două variante. În primul caz, omenirea poate să facă un salt uriaș în ceea ce privește tehnologia, contactul fiind unul amiabil. Cel de al doilea scenariu este sumbru. Omenirea poate dispărea în fața unui atac nimicitor.

Riscuri în cazul unui contact cu o civilizație extraterestră

Șocul și haosul mondial care se produc în astfel de cazuri, deschid faimoasa listă realizată de SETI. Cine ar putea guverna, organiza, calma, populația Terrei, în astfel de condiții?

În al doilea rând, extratereștrii pot fi purtători de bacterii și viruși care sunt letali pentru omenire. Sistemul nostru imunitar nu este pregătit pentru un astfel de contact.

Un alt risc este cel legat de faptul că oamenii nu pot comunica cu extratereștrii. În plus, există diferențe, de la cele de ordin fizic, psihic, cultural care fac imposibilă o comunicare amiabilă.

Denis Villneuve, cercetător, în unul din documentarele pe care le-a realizat, susține imposibilitatea decriptării limbajului extraterestru. Urechea omului nu este atât de dezvoltată, încât să perceapă tot spectrul sonor.
În lipsa unei comunicări intervine un război devastator.

loading...

Comentariile sunt închise.