Băutul cafelei de dimineață a devenit un obicei adoptat de miliarde de oameni de pe întreg globul. Cafeaua este un energizant natural, care te trezește la realitate și oferă putere de concentrare foarte mare. Cel puțin acesta este crezul consumatorilor de cafea, dar ei nu știu ceea ce se ascunde cu adevărat în spatele cofeinei.

Dr. Jack James, şeful departamentului de psihologie de la Universitatea din Reykjavik, avertizează opinia publică cu privire la efectele adverse pe care le produce cofeina asupra corpului uman. În opinia cercetătorului, bazându-se pe diverse studii efectuate de-a lungul timpului, consumatorii de cafea nu sunt conștienți asupra puterii de a ucide pe care o deține cofeină.

Chiar dacă consumul de cafea nu depășește limitele normale impuse într-o anumită zi, trist este faptul că substanţa este adăugată în din ce în ce mai multe produse precum sucurile carbogazoase, medicamente, băuturile energizante, până și în prăjituri. Consumul acestor produse crește în mod considerabil cantitatea de cofeină din organism, care uneori poate ajunge la cote alarmante, iar efectele sale pot fi devastatoare.

În acest fel, cantitatea maximă de cofeină pe care un adult poate s-o introducă în fiecare zi în organism este reglementată la 400 mg. În cazul gravidelor se acceptă doar 200 mg/zi și pentru copii doar 75 mg/zi. Orice cantitate care depășește limita admisă devine un pericol pentru organism și poate contribui decisiv la sănătate şa sau chiar poate produce moartea.

cafea

Aceasta este cauza pentru care Dr. Jack James crede că substanța nocivă, cofeina, trebuie clasată alături de alcool și tutun, în rândul produselor periculoase pentru sănătate.

Loading...
loading...