Construcțiile inexplicabile din Asuka realizate de zeii creatori

Unul dintre cele mai impresionante mistere de pe teritoriul Japoniei se găsește la Asuka. Traducerea liberă a acestui cuvânt are o semnificație deosebită pentru că exemplifică loculpăsărilor care zboară”.

Istoria acestui loc special este una de-a dreptul misterioasă, pentru că se regăsesc mai multe construcții megalitice ale căror istorie nu poate fi evidențiată. Construcțiile sunt de-a dreptul bizare și pe lângă faptul că nimeni nu poate oferi o explicație certă cu privire la data în care au fost ridicate, simbolistica lor este una uluitoare.

Cel mai impresionant dintre acești megaliți esteMasuda no iwafune”, situat în vârful unui deal. Arheologii niponi sugerează că monumentul reprezintă o barcă naufragiată. Construcția nu pare realizată de mâna omului pentru că nu seamănă cu niciun alt monument de pe glob.

Pentru prima dată în istorie, Masuda a fost menționată în secolul al VIII-lea și făcea referință la un monument demonic, construit de forțele răului în cinstea unor evenimente tragice petrecute în zona respectivă. Se presupune că un împărat care a trăit în timpuri străvechi, în curiozitatea sa de a explora spațiul și a afla adevărul despre cele mai întunecate secrete ale vieții, a intenționat construirea unui observator. Din anumite motive, probabil curiozitatea sa fiind prea mare, zeii au coborât pe Terra și l-au pedepsit. Astfel s-ar fi născut această piatră imensă, care în ziua de astăzi, reprezintă unul dintre cele mai importante mistere de pe Terra.

Un alt document, care datează din 640, relatează o poveste asemănătoare despre această construcție bizară. Se spune că în trecutul îndepărtat, o stea imensă de foc a coborât din cer și a aterizat chiar în locul în care astăzi se află monumentul. Mai multe evenimente misterioase s-ar fi petrecut, pentru ca în cele din urmă Masuda a fost ridicată în cinstea lor.

Pentru că aceste relatări nu sunt foarte clare, monumentul antic ridică numeroase întrebări în rândul experților. Să fi fost oare Asuka un centru antic de observații spațiale? Ce civilizație antică ar fi putut ajunge la un asemenea grad al dezvoltării tehnologice încât să poată ridica construcții atât de complexe?

asuka

Acestea sunt doar două dintre întrebările la care nimeni nu a putut oferi un răspuns clar. Cu toate acestea, arheologii ne informează că Masuda are dimensiuni de-a dreptul colosale: 11 metri lungime , 8 metri lățime și 4,7 metri înălțime și cântărește aproximativ 1000 de tone. Mai mult, în jurul bazei, sculptura este ornată cu crestături în formă de zăbrele.

De-a lungul timpului, specialiștii japonezi au efectuat numeroase cercetări în Asuka în speranța de a descoperi ceva cu privire la aceste obiecte megalitice. Până în prezent, nimeni nu poate spune nimic clar, de parcă construcțiile au fost realizate intenționat ca să nu trădeze niciun detaliu despre creatorii lor.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)