Take a fresh look at your lifestyle.

Constructie megalitica descoperita in Marea Galileei

O structură gigantică a fost descoperită pe fundul Mării Galileei, în Israel. Construcția subacvatică este în formă de con sau de piramidă și este ridicată din pietre de bazalt nefinisate. După primele cercetări s-a dovedit că misterioasa construcție megalitică cântărește undeva peste 60.000 de tone. Această greutate este impresionantă și face ca structura din piatră să fie mai grea decât orice vapor construit vreodată.

Construcția ciudată are o înălțime de 10 de metri și un diametru de circa 70 metri. Nu s-a determinat modalitatea prin care această structură a fost construită și nici motivul pentru care este în apă, dar cercetătorii susțin că este vorba despre mai multe pietroaie care sunt înghesuite unul lângă celălalt. Structura poate fi comparată la prima vedere cu misterioasele pietre de la Stonehenge și conform ipotezelor cercetătorilor este posibil ca structura subacvatică să fie un mormânt antic.

Există posibilitatea ca mormântul megalitic să fi fost construit pe pământ și abia apoi Marea Galileei să se fi format. Dacă această ipoteză este reală atunci putem să ne gândim că acum câteva sute de mii de ani, poate chiar milioane, oameni cu un nivel de inteligență avansat existau pe Terra. Dacă construcția misterioasă a fost construită după strângerea apelor atunci explicația tinde spre domeniul fantasticului. Este aproape imposibil ca oamenii antici să fie capabili să construiască un asemenea monument conic pe fundul unei mări.

A Submerged Monumental Structure in the Sea of Galilee, Israel

Pentru prima dată,în 2003 a fost cercetată structura din piatră, atunci când o echipă de cercetători, cu ajutorul unui sonar, scana fundul Mării Galileei. De atunci şi până în prezent, numeroase cercetări au fost efectuate și s-a concluzionat că presupusul mormânt a fost construit de mâna omului cu foarte mulți ani în urmă.

loading...

Comentariile sunt închise.