Constructia megalitica Stonehenge plange de durere. Sfarsitul omenirii este aproape?

În ultima perioadă, fel de fel de sunete ciudateau fost auzite prin diverse părţi ale lumii. Specialişti sau oameni obişnuiţi au fost îngroziţi de straniile sunete venite de nicăieri. Parcă ieşeau din pământ şi nimeni nu poate să ofere o explicaţie pentru provenienţa lor.

Un altfel de sunet inexplicabilşi ciudat a fost captat pe o filmare, a unui turist, efectuată la construcţia megalitică  Stonehenge. Sunetul pare să fie emis de blocurile de piatră, care zac nemişcate de mii de ani, ca şi cum ar emite un sunet de durere. Şi din această cauză construcţie megalitică Stonehenge rămâne un mister pentru omenire. Dacă până acum nu se cunoştea mare lucru despre aceste blocuri de piatră imense, acum, odată cu emiterea acestor sunete, putem spune că Stonehenge este chiar însufleţit şi doreşte să transmită un mesaj umanităţii.

Stonehenge este, probabil, cel mai important monument preistoric din Anglia. Nu se cunoaște exact când a fost construit sau de către cine. O teorie destul de cunoscuta a avansat ipoteza că ar fi construit de druizi, o populație existentă în Anglia înainte de cucerirea romană. Tehnicile arheologice moderne au demonstrat însă că Stonehenge a fost construit cu cel puțin 1000 de ani înaintea druizilor, în anul 2950 î.Hr, ajungând la forma pe care o cunoaștem azi în anul 1600 î.Hr.Cercetările din 2008 indică perioada construcției ca fiind 2400-2200 î.e.n. La 18 decembrie 2011, geologi de la Universitatea din Leicester și Muzeul Național din Țara Galilor au anunțat descoperirea sursei exacte a rocii folosite pentru constructia complexului. Cercetatorii au identificat sursa situata la 70 de metri, in Craig-y-Rhos Felin lângă Pont Saeson în nordul Pembrokeshire (situat la 220 km de Stonehenge).loading...
S-ar putea să-ți mai placă și