Conspiratii

Conspiratia din spatele asasinatului Papei Ioan Paul II

La 13 mai 1981, în piața San Pietro, Papa Ioan Paul II a fost împușcat şi a trecut foarte aproape să treacă în lumea celor drepţi. Cel care a comis atentatul a purtat numele de Mehmet Ali Agca, iar autoritățile italiene au sugerat că evenimentul ar putea face parte dintr-o conspirație mult mai amplă. Presa de la vremea respectivă susţinea că atacatorul ar fi fost de fapt doar un pion dintr-o conspirație a fundamentaliștilor islamici turci de extremă dreaptă, dar nu s-a mers mai departe.

Acuzațiile s-au îndreptat şi spre structura de securitate rusească KGB care putea să fi operat atentatul prin intermediul mafiei turce. S-a zvonit că Agca a evadat dintr-o închisoare din Turcia, după care a urmat o pregătire serioasă pentru a duce la bun sfârşit misiunea sa, asasinarea Papei Ioan Paul II.

Pe de altă parte putem spune că tentativa de omor a eșuat, dar nu trebuie să uităm faptul că ar fi putut să existe posibilitatea ca în spatele acestui atentat să fi existat un alt scop. În fond, ce mijloc mai bun de a instiga publicul împotriva extremismului de dreapta se putea găsi? Nimeni nu a suspectat nicio clipă implicarea comuniștilor în acest atentat.

Papa Ioan Paul II - Conspiratia din spatele asasinatului Papei Ioan Paul II

Această perspectivă poate naşte o îndoială că activitatea neonazistă care a bântuit Germania pentru mai bine de jumătate de secol, într-adevăr a fost executate de facțiuni de extremă dreaptă. Întrebarea a fost dacă nu cumva comuniștii, din dorinţa de a arăta atrocitățile care se fac sub semnul zvasticii, au complotat acest eveniment pentru a-l pune în cârcă neonaziştilor?

Informaţii scăpate accidental de către Partidul Comunist sovietic au dezvăluit că unul dintre scopurile principale  a fost de a instiga emoţiile publicului împotriva a tot ceea ce era de dreapta. Această informaţie explica într-un fel sau altul presupusa teorie că Partidul Comunist şi implicit KGB-ul au fost principalii vinovați care s-au aflat în spatele atentatului Papei Ioan Paul II.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top