Sanatate

Conservele pot produce diabet și boli cardiovasculare

Multe dintre conservele din metal sau din recipientele din plastic conţin Bisfenol A (BPA), un compus care a fost legat de o serie de probleme de sănătate, cum ar fi dezvoltarea anormală a organelor reproductive, probleme comportamentale la copii, boli cardiovasculare şi modificarea nivelului de insulina, care duce la diabet.

Dacă nu puteţi renunţa de tot la conserve, alegeţi produse la borcan sau alte recipiente din sticlă. Aluminiul nu are ce cauta în bucătărie.

Scăpaţi de toate ustensilele, tacâmurile şi recipientele de aluminiu, refuzaţi mâncarea la caserole tapate cu aluminiu, nu mai gătiţi în folie de aluminiu, renunţaţi definitiv la ambalarea alimentelor în staniol şi folii de aluminiu, nu mai cumpăraţi conserve, bere şi răcoritoare la cutie.

Dăunătorul metal a ajuns şi în farmacii: antiacizii, acidul acetilsalicilic tamponat şi unele vitamine pentru copii. Studiile au arătat ca aluminiul ajunge în organism şi prin cereale, prăjituri, biscuiţi, paşte, legume (ciuperci, spanac, ridichi, lăptuci), dar şi ceaiuri sau băuturi care conţin aditivi alimentari cu aluminiu, cum ar fi cacao.

Persoanele supraexpuse la aluminiu pot să prezinte encefalopatie, specifică mai ales la bolnavii care fac dializă. Absorbţia mare de aluminiu poate provoca anemie, osteomalacie (oasele moi sau sfărâmicioase), infarcturi.

conserve - Conservele pot produce diabet și boli cardiovasculare

Aluminiul este asociat şi altor boli serioase care afectează sistemul nervos, precum maladiile Lou Gehrig şi Parkinson. Pierderile de memorie, dezorientarea şi depresia sunt primele simptome ale supraexpunerii la aluminiu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top