Descopera

Conexiune bizară între Marte și Terra

Televiziunea CBS a prezentat un documentar care redeschide un subiect mai vechi, referitor la urmele unor civilizații dispărute care au populat Luna și planeta Marte.

Totul a început în anul 1976, când NASA a prezentat mai multe poze pe care le captase Viking, prima sondă orbitală marțiană.
Pe o suprafață de peste 1150 de kilometri pătrați se puteau observa structuri cu forme ciudate. Una dintre fotografii a atras atenția. Este vorba despre o structură care seamănă cu o față umană și care a fost numită Cydonia.

Specialiștii de la NASA au declarat că structura este formată ca urmare a unui efect de lumini. Jurnaliștii au insistat să fie prezentate și alte fotografii, însă refuzul a fost categoric.

Trei ani mai târziu, doi specialiști de la American Space Science Data Center au analizat fotografia cu ajutorul unor ordinatoare performante.

Ei susțin că această structură este reală și nu are legătură cu efectul produs de lumini. Subiectul este reluat în anul 1992, într-o conferință cu tema Marte, conexiunea terestră. Fotografiile demonstrau că în apropierea structurii numite Cydonia, existau mai multe piramide și un zid gigantic care le înconjura. Cercetătorul Hoagland susținea că există o corespondență între aceste structuri și cele din Silbury, Anglia.

Suprapunând fotografiile celor două situri acestea corespundeau perfect, cu o proporție de 1 la 14. S-a emis ipoteza că între Pământ și Marte ar fi existat o comunicare psihică sau mentală care a determinat construcția unor structuri similare.

Hoagland a făcut o altă descoperire interesantă. Site-ul numit Cydonia are același aliniament și aceleași proporții cu piramidele din Egipt. Conform unor specialiști, structura numită Cydonia este fața unui sfinx. Jumătatea dreaptă reprezintă o parte a feței umane și cea stângă reprezintă parte din fața unui leu.

În anul 1992, o altă sondă spațială este trimisă pe orbita marțiană. NASA a refuzat să amplaseze o cameră care să transmită imagini. Presiunile pe care le-au făcut oamenii de știință către Congresul american au avut câștig de cauză. NASA a amplasat o cameră de filmat dar a vândut drepturile de transmisie unui singur cercetător. Era un fel de monopol al imaginilor. Fericitul posesor era unul dintre cei care susținuse că site-ul numit Cydonia este un efect datorat luminilor.

Înainte să fie lansată sonda spațială, s-au efectuat ultimele verificări și s-a constatat că metalul suferise o puternică contaminare. Sistemul optic al camerei de filmare era compromis.

dm Conexiune bizară între Marte și Terra

Câteva luni mai târziu, atunci când sonda se afla în cel mai apropiat punct de planeta Marte, aceasta a dispărut. Sunt voci care susțin că NASA ascunde multe informații cu privire la structurile de pe Marte.

În ceea ce privește Luna, NASA dispune de multe fotografii și filme realizate pe partea nevăzută a Lunii, dar și în acest caz, refuzul a fost unul categoric.

Ipoteza conform căreia între Pământ, Lună și Marte au existat legături și conexiuni care și-au pus amprenta de-a lungul timpului, este considerată de cei de la NASA un scenariu SF. Și totuși, realitatea pare că ne demonstrează altceva.

loading...
Comments
To Top