Mistere

Complexul de temple Gobekli Tepe construit cu tehnologie extraterestră?

Situat în sud-estul Turciei, complexul Gobekli Tepe, cu o vechime de peste 11.000 de ani, este unul dintre cele mai stranii edificii construite în istoria omenirii.

Încă din momentul descoperirii sale, undeva prin anii 90, Gobekli Tepe a stârnit curiozitatea arheologilor nu doar prin structura sa megalitică, dar și pentru faptul că a fost construit cu mult înainte ca roata sau alte unelte să fie inventate. Se presupune că meșterii antici s-au folosit de unelte simple de piatră pentru a ciopli blocurile care cântăresc între 11 și 22 de tone.

Până în prezent au fost descoperite peste 20 de temple, care sunt construite în formă circulară, înconjurate de mai mulți piloni în formă de T. Pe cei mai mulți dintre piloni sunt sculptate animale precum cai, tauri, lei sau șerpi. Aceste sculpturi sunt de o finețe incredibilă, fapt care sugerează încă o dată că civilizația misterioasă deținea un anumit nivel tehnologic.

Aceștia depășesc greutatea de 10 tone, fapt pentru care arheologii se întreabă cum este posibil ca civilizația misterioasă să-i fi ridicat dacă nu poseda unelte corespunzătoare.

Se presupune că Gobekli Tepe este un complex care însumează mai multe temple, primul de acest gen construit în istoria omenirii. Dovezile care s-au descoperit în situl arheologic demonstrează faptul că oamenii care au trăit aici credeau în diverși zei, iar practicile religioase erau la mare preț.

Bineînțeles că s-au născut numeroase speculații în jurul complexului de temple de la Gobekli Tepe doar pentru faptul că cercetătorii nu pot să accepte faptul că nu oamenii preistorici au ridicat aceste clădiri, ci o civilizație misterioasă care deținea un anumit grad de cultură și anumite unelte avansate în raport cu vremea respectivă. Dar de unde a venit această civilizație și cum a dispărut?

Există anumite voci care sugerează că Terra a fost populată de astfel de civilizații, care au fost ajutate de extratereștri pentru a evolua mai rapid decât în mod normal. Gobekli Tepe ar fi fost astfel un complex de temple ridicat în cinstea zeilor care au venit din îndepărtatul Univers.

turcia - Complexul de temple Gobekli Tepe construit cu tehnologie extraterestră?

Această teorie pare cea mai plauzibilă în condițiile în care în urmă cu peste 11.000 de ani omul trăia în peșteri și se ocupa cu vânatul și culesul fructelor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top